Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 23. april 2000 kl 19.30 Oasis@Wheelers End

Oasis@Wheelers End (t)


NRK2 påskedag søndag 23. april kl 19.30
Oasis @ Wheelers End

Med Oasis på hjemmebane

NRKs Per Sundnes har truffet Oasis\' frontfigur Noel Gallagher i gruppens nye studio i Wheelers End, en times kjøring utenfor London. Her forteller en åpenhjertig Gallagher om livet som kjendis, forholdet til broren og selvfølgelig musikken.

Oasis er kåret til 90- tallets beste britiske band, og 28. februar ga de ut sitt siste album \"Standing on the Shoulder of Giants\", som de har høstet gode kritikker for. De er også aktuelle i forbindelse med Quart-festivalen i Kristiansand der de skal opptre 6. juli.

Per Sundnes har besøkt Oasis og gitarist Noel Gallagher i bandets eget tilholdsted Wheelers End. Det er her og i Frankrike bandet har lagt grunnlaget for sin siste plate.

- Det har ikke vært noen skikkelige rockeband etter Sex Pistols, men med oss kom rocken tilbake. Vi er på en måte Sex Beatles, en blanding av Beatles og Sex Pistols, hevder Noel Gallagher.

Gjennombruddet kom i 1994 med singelen \"Supersonic\", og toppet seg med \"Wonderwall\" fra albumet \"Morning Glory\" i 1995. Etter den tid har den store hiten manglet fra de britiske guttene, men nå er de definitivt tilbake på høyden.

Det få bandmedlemmer som har skapt så store overskrifter i pressen som nettopp Gallagher-brødrene Noel og Liam, som utgjør stammen i Oasis. Skandaler har fulgt på løpende bånd etter suksessen med \"Morning Glory\", og onde rykter har florert. Nå er imidlertid begge brødrene blitt foreldre, og Noel hevder i dette intervjuet at begge har roet seg ned og nå bare drikker to ganger i uka!

Noel innrømmer også at det ikke er bare enkelt å være kjendis, og han er spent på hvordan bandets to nye medlemmer vil takle situasjonen. Sladderpressen er stadig på jakt etter nye skandaler, og ikke alt er bestandig like troverdig.

Nedturen etter suksessalbumet \"Morning Glory\" tar Noel Gallagher med stor ro. Det har også alltid vært stilen til det britiske bandet - laid-back kan en absolutt kalle guttene. Og han er overbevist om at suksessen vil gjenta seg med årets album.

Brødreparet Gallagher har vært utsatt for mye ondsinnet sladder i pressen, og det har versert rykter om både uvennskap og oppløsning av Oasis. I dagens program forteller Noel om sitt forhold til lillebror Liam, og hvordan deres forhold fungerer. Han avslører at han har taket på lillebror, og hvordan det er å jobbe sammen med et familiemedlem.

I tillegg til intervju blir det naturlig nok også musikk, og et tilbakeblikk på hva det britiske bandet har prestert så langt i musikk- karrieren.

NRK2 søndag kl 19.30
Sendt i NRK1 8. april

Bilde
Oasis består av f.v: Gem tidligere gitarist i Heavy Stereo, Liam Gallagher, Noel gallagher, trommis Alan White og bassist Andy Bell som tidligere har spilt i bandene Ride og Hurricane #1. (Foto. Andrew McPhearson)
Flere bilder finnes på NRK1 8. april.

Egenprodusert musikkprogram
Reporter: Per Sundnes
Pressekontakt Fjernsynets Informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18