Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 1. september 1999 kl 21.10 Folkemøte i Stjørdal

Folkemøte i Stjørdal


NRK1 onsdag 1. september kl 21.10
Folkemøte i Stjørdal

Folkemøte om fraflytting

Distriktspolitikk er et tema som etterhvert har begynt å oppta flere og flere partier, og hva egner seg bedre enn å diskutere fraflyttingsproblematikken i Stjørdal - en liten bygd i distrikts-Norge som selv kan komme til å bli truet av nettopp dette.
Programleder Terje Svabø har invitert fem standhaftige damer og en mann til å fremlegge sine meninger om hvordan fraflyttingen fra bygde- Norge kan stoppes, eller om den bør stoppes.
Hvordan har så regjeringen tenkt å gjennomføre den høyt prioriterte distriktspolitikken. Er det utarming av byene som er regjeringens beste distriktspolitikk?
Debattant Hill Martha Solberg, nestleder i Ap, er selv fra Vesterålen og har fått merke fraflyttingen på nært hold sammen med kommunalminister Odd Roger Enoksen som også er fra Nordland.
Deres rake motsetning er bypolitikerne Kristin Krohn Devold, stortingsrepresentant fra H og Siv Jensen, nestleder i Frp. I tillegg kommer Aud Folkestad, fylkesleder i Møre og Romsdal Venstre, Charlotte Kristiansen, sentralstyremedlem i RV og fra Tromsø.
Problemstillingene rundt temaet for kveldens debatt er mange, og de fleste trekker inn ungdommen fra distrikts- Norge. Hva er det som virkelig skal til for å få ungdommen tilbake til bygda - cappuccino eller arbeidsplasser?
Brukes overføringene til distriktene til feil formål, som for eksempel bortkastede midler når folk likevel flytter til sentrale strøk?
Er det rett og slett for lite fokus på stimulering av ny næringsvirksomhet?
Distriktene har mistet mange arbeidsplasser de siste årene, og betyr det at myndighetene har gitt fra seg viktige politiske styringsmidler - som post og energiverk?
Alt dette får politikerne med deres forskjellige bakgrunn og utgangspunkt legge fram sine synspunkt på i kveldens \"Folkemøte\" fra Stjørdal.

Om programmet
Som en del av dekningen av kommune- og fylkestingsvalget arrangerer NRK som vanlig direktesendt partidebatt med publikum til stede. Partiene er ved årets valg relativt enig om hva som er viktig å satse på, og det dreier seg i hovedsak om skole, integrering og fraflytting. Disse temaene får derfor førsteprioritet under de tre første folkemøtene, mens det siste møtet oppsummerer valgkampen og de politiske sakene i sin helhet.

NRK1 onsdag kl 21.10

Bilder (via Scanpix/Internett)
Terje Svabø får i kveldens Folkemøte besøk av kun kvinnelige politikere som skal diskutere distriktspolitikk.

Programleder: Terje Svabø
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18
Kontaktpersoner: Terje Svabø, tlf 90 12 91 79 el. Cathrine Graff, tlf 90 88 20 35