Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 8. juni 2008 kl 20.55 Kavanagh

Fru Justitias våpendrager

Kavanagh: John Thaw spiller hovedrollen som advokaten Kavanagh. (Foto: Carlton International)
Kavanagh: John Thaw spiller hovedrollen som advokaten Kavanagh. (Foto: Carlton International)
En kriminalserie av beste britiske merke har premiere på NRK1 i kveld. John Thaw, som norske seere kjenner godt fra rollen som inspektør Morse, spiller advokaten Kavanagh i dette kritikerroste rettssalsdramaet.

James Kavanagh er en pågående og respektert prosedyreadvokat i London. Som arbeidergutt nordfra er han en klassereiser som har klatret til topps gjennom hardt arbeid og kjærlighet til loven.

Som advokat er han en prinsippfast mann med en sterk overbevisning om at rettferdigheten skal gjelde for alle. Han tar på seg saker som mange andre ikke vil ta i og behandler alle med den samme respekt, uansett hva slags bakgrunn de har og hva de er tiltalt for.

Private omkostninger
Kavanaghs omdømme både blant kolleger og motstandere er det aller beste. Men hans ubetingede lojalitet i forholdet til jobben har hatt store omkostninger for hans nærmeste, hustruen Lizzie og deres to tenåringsbarn.

Det er den første serien på fire avsnitt som står på sendeplanen framover. Hver episode tar for seg en avsluttet sak som utkjempes i rettssalen.

Voldtektstiltalt
I det første avsnittet, som er en dobbeltepisode med spillefilmlengde, forsvarer Kavanagh en mann som er tiltalt for voldtekt. Det er en ung arbeider, spilt av Ewan McGregor, som anklages for å ha voldtatt en husmor (Alison Steadman).

John Thaw var i mange år en favoritt blant tv-seere over hele verden i rollen som den sindige Oxford-etterforskeren i "Inspektør Morse". Han døde i 2002, 60 år gammel.

Britisk kriminalserie (1995)
Originaltittel: Kavanagh QC: Nothing but the Truth
Produksjon: Carlton International for ITV
I rollene bl.a. John Thaw, Lisa Harrow, Anna Chancellor, Alison Steadman, Oliver Ford Davies, Tom Brodie, Daisy Bates og Ewan McGregor
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900