Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 22. august 2008 kl 21.05 Olavsfestdagene

Fest i Trondheim

Olavfestdagene: Arve Tellefsen spiller på Olavfestdagene i Trondheim.
Olavfestdagene: Arve Tellefsen spiller på Olavfestdagene i Trondheim.
Nidarosdomen, Britannia Hall og Erkebispegården dannet rammen for årets Olavsfestdager i Trondheim 28 juli til 9 august 2008. Arve Tellefsen møter vi i åpningskonserten sammen med Olavsfestdagenes kammerorkester.

Fra det mangfoldige programmet under årets festdager møter vi blant andre årets festivalartist Bobby McFerrin som utfordrer Norsk Jazzkvartett i en forrykende konsert i Britannia Hall.

Sammen med Ramzi Aburedwan og barn fra Ramallah og Trondheim spiller Arve Tellefsen også i stykket "Al Kamandjati" (fiolinisten). "Al Kamandjati" er fortellingen om Ramzi som åtte år gammel kastet steinen som utløste intifadaen i 1987. Ramzi studerte senere musikk i Frankrike og ble regnet som en lovende musiker. Senere reiste han tilbake til Ramallah og etablerte den første musikkskolen i Palestina.

Soweto Gospel Choir bød på et spektakulært festivalinnslag med dans og sang fra Borggårdens utescene.
Programmet viser også utdrag fra urframføringen av Henning Sommero og Edvard Hoems nye versjon av operaen "Eystein av Nidaros" i Bentein Baardsons regi. Hele første akt er flyttet ut og blir spilt på Vestfrontplassen med en storslått scenografi og lyssetting.

I tillegg til de mange konsertene møter vi gjøglere på det historiske markedet, og får oppleve Nordens beste riddere i en spennende ridderturnering på Ytre Kongsgård.

NRK Underholdning
Kontaktperson: Kerstin Asplund, tlf 23049566
TV-seere bes kontakte Publikumsservice