Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 30. oktober 2004 kl 22.55 Løvebakken

Populistisk politikk

Programleder Øystein Bache forsøker å holde rede på argumenter og apestreker i Løvebakken. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Programleder Øystein Bache forsøker å holde rede på argumenter og apestreker i Løvebakken. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
NRKs Løvebakken er ikke en arena for de jordnære politiske vedtak. Her tenker man, stort, høyt og bredt – og ganske urealistisk. Det gjelder å markere seg, på godt og vondt.

Politikerpanelet i Løvebakken skiller seg kraftig fra andre paneler. De tenker verken ansvarlig eller langsiktig, og kostnader er ikke et tema.

Men få er bedre til å fremføre argumentasjonsrekker på rim, eller begynne setninger med bokstaver som følger etter hverandre i alfabetet. Resultatet er, om ikke spesielt konstruktivt, i det minste svært underholdende.

Om serien
Løvebakken er en del av NRKs nye lørdagssatsing. Programmet gir seerne et helt nytt underholdningstilbud – noe å slappe av med og le godt av etter at ungene er i seng.

Programleder Øystein Bache har følgende kommentar: - Dette blir mer moro enn mange fortjener. Vi snakker tross alt om NRKs minst oppdaterte politiske magasin, bemannet med Norges mest engasjerte humorister. Jeg er overbevist om at våre rikspolitikere har mye å lære av våre deltageres improvisasjonskunst, for dette kan fort bli verre enn virkeligheten, og den er som kjent ganske ille.

Foruten programleder Øystein Bache er det et fast panel på fem personer som utgjør stammen i Løvebakken. Det er teatersport-mesteren Jan-Paul Brekke, komikeren Pernille Sørensen, skuespiller Jon Skolmen og NRKs egne Kari Slaatsveen og Espen Beranek Holm. I tillegg inviteres det en gjest hver uke.


Egenproduksjon fra NRK Underholdningsavdelingen (2004)
Programleder: Øystein Bache
Prosjektleder: Ida Simonsen
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,