Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 30. mai 2002 kl 20.00 Kokkekamp

Matretten er satt!

Bent Stiansen og Berit Reiss Andersen (Foto: Bengt Wilson
Bent Stiansen og Berit Reiss Andersen (Foto: Bengt Wilson
Det er advokatene Ellen Moen og Berit Reiss Andersen som går kjøkkenveien i kveld, og om det står tilslørte bondepiker og benløse fugler på menyen vet vi ikke. Og det vet heller ikke kokkene Lars Erik Underthun og Bent Stiansen før posenes innhold åpenbarer seg på kjøkkenbenken.

Det grønne laget, Moen og Underthun, og det røde laget, Reiss Andersen og Stiansen, har 20 minutter på seg til å lage tre herlige retter når Brita Garden setter i gang klokka.

Forsvarsadvokater
Ellen Moen begynte sin yrkeskarriere som journalist i Morgenbladet. Senere ble det NRK og Dagsrevyen. I dag er hun en av landets mest markante forsvarsadvokater. I feriene oppholder hun seg helst i Spania, nærmere bestemt Marbella, og kanskje vil innholdet i plastposen bære preg av det spanske?

Berit Reiss Andersen er også forsvarsadvokat, og hva slags mat hun foretrekker er ikke godt å si. Hun har imidlertid skrevet en bok sammen med Anne Holt med den sultne tittelen ”Løvens gap”…

Om ”Kokkekamp”
Brita Garden er klar med stoppeklokka og en ny omgang med ”Kokkekamp”. Hver uke inviterer Brita to gjester til studio, og disse har med seg hver sin plastpose med matvarer for rundt 100 kroner. I løpet av 20 minutter skal de sammen med profesjonelle kokker lage de herligste retter av ingrediensene.

De profesjonelle kokkene som dukker opp utover våren, er Lars Erik Underthun, Harald Osa, Frode Aga og Bent Stiansen.

Egenprodusert underholdning
Programleder Brita Garden
Prosjektleder Wenche Solum
Pressekontakt presse@nrk.no , tlf 23 04 74 83

Bilder
1 Bent Stiansen og Berit Reiss Andersen (Foto: Bengt Wilson)
2 Lars Erik Underthun og Ellen Moen (Foto: Bengt Wilson)