Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 9. februar 2001 kl 19.30 Filmredaksjonen

Filmredaksjonen

NRK2 fredag 9. februar kl 19.30
Filmredaksjonen NRK

Fra Oslo til Hollywood

Hva skjer i norsk film? Og hvem er Hollywoods travleste kvinne? Det er to av spørsmålene vi får svar på i Filmredaksjonen i kveld. Ellers kan programlederne Pål Bang-Hansen og Brita Møystad Engseth presentere noen av ukens filmpremierer.

Studiesenteret for film og TV2 har arrangert en manuskonkurranse med temaet \"Kjærlighet er\". Vinnerne er blitt kåret, og først i etterkant har en regissør blitt knyttet til manuset. Filmredaksjonen har snakket med to av regissørene, Trygve Allister Diesen (\"Mørkets øy\") og Jens Lien (\"Døren som ikke smakk\") om denne spesielle arbeidsformen og om novellefilmen. Er det en genre som har livets rett, eller er det et øvingsformat?

Travel i Hollywood
Helen Hunt må være Hollywoods travleste. Ikke mindre enn fire filmer med henne i sentrale roller går på kino i disse dager - \"Dr T og kvinnene\", \"Gi det videre\", \"Cast Away\" og \"What Women Want\". Brita Møystad Engseth forteller oss mer om denne \"Duracell- kaninen\" av en skuespiller.

Lime
Spillefilmregidebutant Nathilde Overrein Rapp er aktuell med ungdomsfilmen \"Lime\" denne uken. I hovedrollen finner vi den alltid dyktige Anneke von der Lippe og 15-årige Rita Kvist, kjent fra NRK-serien \"Fjortis\". Pål Bang-Hansen har sett filmen.

Almost Famous
Regissør Cameron Crowe har blant annet filmen \"Singles\" (1992) og \"Jerry Maguire\" (1996) bak seg. Nå har han regissert og skrevet manus til en film om livet som ung rockejournalist - i all vesentlighet basert egne erfaringer fra da han selv startet som 16-åring.

Kveldens program byr på konkurranse med flotte filmpremier også denne uken.

NRK2 fredag kl 19.30
Blir også sendt på NRK1 fredag og NRK2 søndag

Ukentlig filmmagasin fra NRK Kulturavdelingen
Programledere: Pål Bang-Hansen og Brita Møystad Engseth
Redaksjonsleder: Haagen Guttu
Filmredaksjonen på Internett: http://www.nrk.no/film/
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)