Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

Finalistene er

Melodi 1: GET UP
Artist: CRASH!
Tekst/melodi: Trond Holter

Haldenbandet CRASH! består av Vegar Neeb (vokal), Jan Remo Munkeboe Granholt (gitar og sang), Frode Neeb (gitar) og Stig Buckholm (trommer).

CRASH! deltok i MGP i fjor med låta "Wannabe", som endte opp på tredje plass i den norske finalen. De startet sin karriere i studio med Trond Holter som produsent, og det er han som har skrevet låta de nå deltar i MGP med. Han er guttas musikkmentor, og er praktisk talt en del av bandet i følge dem selv.

Låtskriver Trond "Teeny" Holter har vært med i Melodi Grand Prix tre ganger tidligere med gruppa Wig Wam.

Telefon: 829 49 001 – SMS 1 til 26600. Kr. 5,- for både telefon og SMS


Melodi 2: ANDAGASSII
Artist: Ann-Mari Andersen
Melodi: Stein Austrud, Tekst: Ann-Mari Andersen

Ann-Mari Andersen er fra Kautokeino, og har alltid holdt på med musikk. Hun har skrevet mange låter, utgitt plater og holdt konserter både i Norge og utlandet, senest i Canada og Kina. I sommer kom hennes nyeste singel "Du lahka" (Close to you) på 2. plass på Norsktoppen.

Det er første gang Ann-Mari Andersen deltar i MGP, men hun har faktisk vunnet Samisk Grand Prix, som er den største årlige musikkonkurransen som arrangeres i samisk sammenheng.

Låta er skrevet av Ann-Mari Andersen selv, sammen med Stein Austrud, og handler om tilgivelse.

Telefon: 829 49 002 – SMS 2 til 26600. Kr. 5,- for både telefon og SMS


Melodi 3: HOLD ON
Artist: Tinkerbells
Melodi: Svein Gundersen / Aina Beate Gundersen, Tekst: Jan Groth

Cathrine Iren Iversen, Aina Beate Gundersen og Renate Gjerløw Larsen fra Fredrikstad har alle hatt egne musikalske karrierer før de slo seg sammen som Tinkerbells i 2006.

For ett år siden gikk trioen i studio og spilte inn en ep, og høsten 2007 var de deltakere på tv-showet Lyden av lørdag på NRK1. Det er første gang Tinkerbells deltar i MGP.

Låta er skrevet av Svein Gundersen og Aina Beate Gundersen, og Jan Groth.

Låta handler om å være målbevisst og utholdende, også når ting skjærer seg.

Telefon: 829 49 003 – SMS 3 til 26600. Kr. 5,- for både telefon og SMS


Melodi 4: AM I SUPPOSED TO LOVE AGAIN
Artist: Veronica Akselsen
Melodi: Anne Takle, Tekst: Laila Samuelsen

Veronica Akselsen er med i Melodi Grand Prix for andre gang, første gang var i 2006 med låta "Like a wind". Hun er datter av den kjente sangeren og predikanten Elias Akselsen og kommer fra Skarnes i Sør-Odal. I jula 2004 ga hun ut sitt første album, "Fattige var de som først fikk se", som ble godt mottatt av kritikerne.

Låta er skrevet av Laila Samuelsen og Anne Takle.

Telefon: 829 49 004 – SMS 4 til 26600. Kr. 5,- for både telefon og SMS


Melodi 5: FAR AWAY
Artist: King Of Trolls
Tekst/melodi: Frode Anderssen

Frode Anderssen er fra Lillestrøm og debuterer som både artist og låtskriver i MGP med låta "Far Away".

Frode har alltid vært interessert i eventyr, nisser, troll og alver, og for sju år siden startet han på eventyret som skulle bli utgangspunktet til MGP-låta "Far Away".

"Far Away" handler om at når man blir voksen kan man lett glemme hvordan det var å være barn – og at det kan være lurt å huske på fantasien vi hadde som små.

Telefon: 829 49 005 – SMS 5 til 26600. Kr. 5,- for både telefon og SMS


Melodi 6: SOM I HIMMELEN
Artist: Ole Ivars
Tekst/melodi: William Kristoffersen

Etter snart 45 års fartstid opptrer Ole Ivars for første gang i MGP med bassist William Kristoffersens låt "Som i himmelen".

William Kristoffersen har skrevet de fleste av bandets låter, og det mangler ikke på slagere å vise til. Ole Ivars har en lang merittliste for priser og utmerkelser å vise til, blant annet sju Spellemann-priser.

"Som i himmelen" er en melodiøs ballade med norsk tekst. Sangen er en kjærlighetssang som likeså godt være en kjærlighetserklæring til et barn, en far eller mor som det kan være til en kjæreste, kone eller mann.

Telefon: 829 49 006 – SMS 6 til 26600. Kr. 5,- for både telefon og SMS

Melodi 7: EASTERN WIND
Artist: Torstein Sødal
Tekst/melodi: Christian Ingebrigtsen og Eivind Rølles

Torstein Sødal kommer fra en musikalsk Kristiansandsfamilie, og deltar for første gang i MGP i 2008. Han har studert klassisk sang på Barrat Due musikkinstitutt og siden den gang har han hatt base i hovedstaden.

I 2003-2006 jobbet Torstein med prosjektet "Another smiling face" i Moldova, hvor han viet oppmerksomhet til landets funksjonshemmede barn. Torstein har et brennende ønske om å utvikle sitt engasjement for bistand i kombinasjon med musikk. I

Låta "Eastern Wind" er skrevet til Torstein av Eivind Rølles og Christian Ingebrigtsen. Tekst og melodi er inspirert av Torsteins arbeid i Øst-Europa, og formidler et ønske om å gi folk kraft og mot til å tro på drømmene sine.

Telefon: 829 49 007 – SMS 7 til 26600. Kr. 5,- for både telefon og SMS


Melodi 8: HOLD ON BE STRONG
Artist: Maria Haukaas Storeng
Tekst/melodi: Mira Craig

Maria Haukaas Storeng er fra Finnsnes og Senja i Troms. Hun har alltid sunget, og allerede som 11-åring sto hun på scenen i Oslo som Annie i musikalen med samme navn. Hun har også spilt hovedrollen i Trollmannen fra Oz på Det Norske Teateret, og har opptrådt i "Thank You for the Music, en hyllest til ABBA", "Fame" og "Space Vixens", samtidig som hun har spilt inn demoer og skrevet låter.

I 2004 ble Maria landskjent som deltaker i Idol, og samme år ga hun ut singelen "Breathing" som solgte til gull. I 2005 kom albumet med samme tittel og singelen "Should’ve". Dette er første gang hun deltar i MGP.

Låta er skrevet av Mira Craig. Tittelen er "Hold On Be Strong", og sangen er den første Mira skrev da hun var 15 år gammel.

Telefon: 829 49 008 – SMS 8 til 26600. Kr. 5,- for både telefon og SMS