Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 19. september 2007 kl 20.00 Lydverket

Tabloidskandale og feit suksess

Mona B. Riise er i gang med en ny sesong.(Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Mona B. Riise er i gang med en ny sesong.(Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Lydverket er denne uken tilbake for fullt, og programleder Mona B. Riise guider seerne gjennom noen av rockens mest utagerende artister, historiske rebeller og nye opprørere.

2007 er året da Sid Vicious ville fylt 50 år og fans over hele verden markerte 30-årsdagen for Elvis’ død. Noen av rockens menn og kvinner har definitivt tatt større plass i historien enn andre, og stadig melder nye generasjoner av musikere seg villig til rollen som rockerebellenes arvtagere.

Konsertkanselleringer, overdoseforsøk og generell bisarr oppførsel har skapt tabloidføljetonger om Amy Winehouse og Pete Doherty. "Alle" har snakket om dem denne sommeren, men Lydverket har snakket med dem om hva de føler når musikken kommer i skyggen av livsstilen deres!

The Who-legenden Pete Townshend vet en ting eller to om å skape skandaler. Sammen med Keith Moon og Roger Daltrey ble Townshend symbolet på etterkrigstidas ungdomsopprør i England. Men hva fikk dem egentlig til å knuse gitarene, og hva synes Townshend om dagens skandalerockere?

En av Lydverketredaksjonens (bokstavelig talt) store musikalske favoritter det siste året er amerikanske The Gossip. Vokalist Beth Ditto taler midt i mot de fleste av rockens konvensjoner, og er stolt av å være feit, lesbisk og frittalende.

Og så var det Dave Grohl da… Foo Fighters-vokalisten går for å være en av rockens mest sympatiske menn, og han skuffer ikke denne gangen heller. Få med deg hva Grohl gjorde etter at en gruvearbeider i nød ba om en iPod med Foo Fighters-låter til sine siste stunder…

Programmet sendes også på NRK1 etter VM-magasinet.

Egneproduksjon
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Åslaug Sem
Kontaktperson, Lydverket: Vivi Stenberg 23058421/48170315 ,
Kontaktperson, Marked og kommunikasjon: Hilde Ljøen, 23047236/95701147
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no