Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 12. juli 2008 kl 21.10 Dokumentar: Enron - de smarteste gutta i klassen

Svimlende bedrag – Enron

Det amerikanske kraftselskapet Enrons tidligere toppsjefer, Kenneth L. Lay (grunnlegger av Enron Corporation) og Jeffrey K. Skilling (tidligere generaldirektør). (Foto: HDNet Films Production)
Det amerikanske kraftselskapet Enrons tidligere toppsjefer, Kenneth L. Lay (grunnlegger av Enron Corporation) og Jeffrey K. Skilling (tidligere generaldirektør). (Foto: HDNet Films Production)
17. januar startet rettssaken mot det amerikanske kraftselskapet Enrons to toppsjefer, Kenneth L. Lay (grunnlegger av Enron Corporation) og Jeffrey K. Skilling (tidligere generaldirektør). Enron var ranket som et av USAs største konserner og kom til å stå for en av historiens største forretningsskandaler.

Da Enron-sjefene stakk av med over en milliard dollar, satt investorer og ansatte igjen med bare tap. Denne amerikanske dokumentarfilmen viser avslørende innside-videoer og lydopptak fra Enron.

Enrons uansvarlige
Dokumentarfilmen er et opprivende oppgjør med Enrons uansvarlige. I de brennbare innside-opptakene hører vi hvordan selskapets hensynsløse tradere tilranet seg hundretusenvis av dollar under energikrisen i California i tiden rundt tusenårsskiftet.

Korrupte regnskapsansvarlige i Enron blir avkledd. Selskapet destruerte tonnevis av bevismateriale etter hvert som skandalen skred fram.

Dokumentaren gir innsyn i hvordan metodene til Enrons tradere og toppsjefer har hatt en dominoeffekt på amerikansk næringsliv og vil sette sitt preg på bildet av forretningsmiljøet i landet i lang tid framover.

Programmet er sendt tidligere.

Amerikansk dokumentar (2005)
Originaltittel: ENRON: The Smartest Guys in the Room
Produsert av: HDNet Films Production
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57