Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 14. juli 2008 kl 19.30 Vi redder verden - etter kaffen

Om å redde verden i dress og slips

Vi redder verden – etter kaffen: Vi redder verden – etter kaffen: Fire skolekamerater vil redde verden og oppdager at ideen er nokså sprø. (Foto: AFF)
Vi redder verden – etter kaffen: Vi redder verden – etter kaffen: Fire skolekamerater vil redde verden og oppdager at ideen er nokså sprø. (Foto: AFF)
De fire kompisene Frode Myhra Skog, Idar Edvin Krogstad, Erik Grande og Lars Karelius møter vi i en ny episode av dokumentarserien "Vi redder verden – etter kaffen". Ukens avsnitt har den megetsigende tittelen "På jobb i dress og slips for verdens fattige".

Satser du på et yrke i en av de store verdensinstitusjonene, er jobben din å være optimist på vegne av verden. Du må tro at et sterkt og handlekraftig FN er helt avgjørende for at verden skal kunne håndtere de globale utfordringene.

FN-utopien
Frode, Idar, Erik og Lars spør seg: Er drømmen om FNs misjon i dag bare en utdatert utopi fra 50-tallet?

For mange med et internasjonalt engasjement står kanskje en jobb i FN aller høyest på ønskelisten. Men kan man egentlig redde verden med et champagneglass i hånden?

I forrige serieavsnitt møtte vi noen av dem vi kjenner fra ulike FN-verv: Hans Blix, Thorvald Stoltenberg og Erik Solheim. I ukens avsnitt møter vi Jason Alexander, Jonas Gahr Støre og Jan Egeland.

Om serien
Fire kompiser med journalistutdannelse fra Høgskulen i Volda gir seg i kast med de store globale utfordringene. "En humanitær roadmovie hvor vi redder verden på fire uker," er også en beskrivelse de gir av denne dokumentarserien i fire deler ("Vi redder verden – etter kaffen").

Og de fire drar virkelig ut i verden, bl.a. til Roma og videre til Afrika. De møter likesinnede som Bob Geldof, Noam Chomsky, Al Gore, Jonas Gahr Støre, Jan Egeland, Erik Solheim, Hans Blix, Thorvald Stoltenberg og mange flere.

Norsk dokumentarserie i fire deler (2006)
Originaltittel: 15 minutes of peace
Kveldens episode: På jobb i dress og slips for verdens fattige
Produsert av: AFF v/Frode Myhra Skog
Pressekontakt i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57