Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 9. november 2002 kl 00.00 Nattkino: Nattkino: Bryllaupssongaren

Musikk og kjærlighet

Adam Sandler har rollen som bryllupssangeren Robbie
Adam Sandler har rollen som bryllupssangeren Robbie
Robbie er en ambisiøs musiker som drømmer om å bli berømt for sine melodier. Inntil så skjer, tjener han penger på å synge i brylluper. Han er en glad gutt, men så blir han sviktet av kjæresten Linda.

Linda forlater ham nærmest ved alteret, et totalt svik som går sterkt inn på Robbie. Hittil har han vært muntrasjonsrådet i bryllupene der han har underholdt, men fra nå blir han gjestenes verste fiende. Han møter dem med fornærmelser og brudeparene med forakt. Det er ingen vei tilbake; han må finne seg en annen jobb, og ender opp som musiker ved jødiske bar mitzvah-seremonier.

Her møter Robbie igjen serveringsdamen Julia som han har truffet i flere bryllup, og den bitre unge mannen begynner å se lyst på livet igjen. Ulempen er at Julia skal gifte seg med den notoriske skjørtejegeren Glenn. Robbie blir en god støtte for Julia i bryllupsforberedelsene. Han ender med å bli stormende forelsket, og Julia begynner å tvile på om hun vil ha Glenn når hun egentlig liker Robbie bedre.

Robbie setter alt inn på å vinne Julia, men plutselig dukker Linda opp igjen og ber om en ny start.

Tilbake til 80-årene
Filmen tar oss med tilbake til 1985, en nær fortid før mobiltelefon, internett og rollerblades. I tillegg til musikken gir klesstilen og frisyrene i filmen et godt bilde av 80-årene. Her er både innlagte skulderputer, lisseslips, hockeysveis og tårnhøye permanenter.

For å understreke tidsånden dukker punkrockeren Billy Idol opp i rollen som seg selv. Hans storhit fra 1980-årene, ”White Wedding”, er blitt en moderne bryllupsmarsj i USA.

Adam Sandler har rollen som Robbie, mens Drew Barrymore spiller Julia.

Amerikansk spillefilm fra 1998
Originaltittel: The Wedding Singer
Regi: Frank Coraci
I rollene: Adam Sandler, Drew Barrymore, Christine Taylor og Allen Coverg
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden (23 04 72 36)