Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 4. mars 2013 kl 20.15 Korpsfiksert

Klare for Siddis Brass


Brassbandet Eikanger-Bjørsvik Musikklag reiser til sesongens første store konkurranse, Siddis Brass i Stavanger. Å vinne her gir en god pekepinn på hvordan formen er i korpset fram mot NM og EM.

Korpsets veteran Tone-Renée er hjelperen alle tyr til når de trenger noe. I tillegg er hun forretningskvinne i familiebedriften, en tradisjonsrik musikk- og noteforretning. Her står et generasjonsskifte for døren. Tone-Renée er i ferd med å overta som sjef etter sin far.

Når Jannicke har glemt uniformen sin til Siddis Brass, er det som vanlig Tone-Renée som trår til. Men i sin iver etter å hjelpe andre, får hun litt for lite tid til egen forberedelse på konkurransedagen.

Den ferske kornettisten Torstein har aldri før konkurrert på dette nivået. Siddis Brass blir et brått møte med konkurransenerver og fullsatt sal.

Oljen i maskineriet, de engasjerte pensjonistene i støttelaget, lager sin egen utflukt. De kjører korpsbilen lastet med instrumenter og annet tungt utstyr langs vestlandskysten.

Om "Korpsfiksert"
I områdene nord for Bergen vrimler det av korps. Blant dem er Eikanger-Bjørsvik Musikklag, et brassband i internasjonal toppklasse. Korpset består av 30 musikkelskere som bruker all sin fritid på å spille sammen. De er grossister i NM-titler, og har også vunnet to EM. Nå er målet å vinne EM-gull igjen.

I dokumentarserien "Korpsfiksert" følger vi musikklaget gjennom en sesong, fra august og fram til brass-EM i Rotterdam. Noen av musikantene følger vi ekstra tett, både i korpssammenheng og på hjemmebane.

Norsk dokumentarserie i åtte deler
Produksjon: NRK Hordaland
Regi: Anne Marie Kvassheim
Prosjektleder: Kristin Helgeland Hauge
Presseansvarlig: Helene Amlie, 95100299
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900