Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 22. november 2012 kl 22.50 The Fifth Element

Førsteklasses science fiction


Handlingen foregår i det 23. århundre. Mørke krefter truer jorden, og det eneste som kan redde menneskeheten fra den totale utryddelse, er fire steiner som hver representerer de fire elementene jord, ild, luft og vann. Sammen med et mystisk femte element må disse benyttes i et rituale som skal knuse ondskapen.

Men elementene kommer på avveie, takket være en utenomjordisk gjeng av krigerske gærninger, kalt Mangalores. På oppdrag fra den onde industrimagnaten Zorg (Gary Oldman) angriper de et fredelig romfartøy på vei til jorden med de livsviktige steinene. Det er bare én mann som kan redde dagen, den avdankede tidligere romfartspiloten Korben Dallas (Bruce Willis), som jobber som drosjesjåfør i et futuristisk New York, hvor gatene nå trafikkeres av svevebiler.

Med sin karakteristiske kule stil får han i oppgave å finne igjen steinene, og han lykkes selvfølgelig til slutt, godt assistert av en rekke gode hjelpere inkludert den vakre Leeloo (Milla Jovovich), munken Cornelius (Ian Holm) og den klin gale DJ’en Ruby Rhod (Chris Tucker).

Filmen er sendt tidligere.

Fransk science fiction (1997)
Originaltittel: "Le Cinquième Élément"
Med: Bruce Willis, Milla Jovovich, Ian Holm, Gary Oldman, Chris Tucker, Luke Perry
Regi: Luc Besson
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900