Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 28. oktober 2006 kl 20.20 Kjempesjansen

Hvem går videre?

Programleder Dan Børge Akerø ser frem til å sende to nye kandidater til semifinale. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK.
Programleder Dan Børge Akerø ser frem til å sende to nye kandidater til semifinale. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK.
I kveld er det duket for det siste ordinære programmet av Kjempesjansen, før Dan Børge Akerø drar i gang første semifinale neste uke. Nivået har vært skyhøyt – slik er det også i kveldens program.

Som vanlig har Dan Børge Akerø plukket fra øverste hylle når det gjelder musikalske deltakere i det åttende og siste ordinære programmet av Kjempesjansen.

Disse konkurrerer mot hverandre i kveld. De får følge av en heldig vinner av Nettsjansen som blir klar dagen før sending.

Madeleine Bjørlo
Søte Madeleine fra Lørenskog er 16 år gammel og går på videregående skole på musikk-, dans- og dramalinje. Hun har danset siden hun var to og konkurrert siden hun var fem år. Den store drømmen er å få danse på Broadway. I programmet skal hun danse etter en medley.

Håvard Lothe og Marte Helleseter
Håvard er 23 år fra Florø og bor i Bergen. Marte er 25 år, fra Hønefoss, bor i Oslo. Begge er utdannet ved musikk- og dramaskolen LIPA i Liverpool og jobber med musikk på heltid. I tillegg til å kunne leve av musikken har Håvard en drøm om å jobbe med Kringkastingsorkestret. Duoen fremfører låten "Beautiful Ways".

Guttorm Storaas
Guttorm er 25 år og kommer fra Jondal i Hardanger. Han spiller klassisk gitar og bor nå i Salzburg der han studerer ved Mozarteum. Han håper å kunne leve av å spille klassisk gitar. I programmet skal han fremføre "Recuerdos de la Alhambra" av F. Tárrega.

Bedrock Bluesband
Dette bluesbandet består av seks gutter i alderen 18-19 år fra Jessheim. De gikk sammen på musikklinjen på Jessheim Videregående skole. Nå er de spredt rundt om på forskjellige folkehøyskoler i landet. De møtes jevnlig for øving og spillejobber. Bedrock Bluesband drømmer om å dra på turné i USA, og å få spilt inn plate. De fremfører "Bedrock Blues" av S. Borgen.

Om programserien
I høst kan unge talenter innen sang, dans eller musikk få en gyllen sjanse til å vinne store premier. Dan Børge Akerø lover et show som holder høyt nivå – her er det supertalenter som bare trenger det ekstra lille løftet for å kunne bli store stjerner. I løpet av 11 uker vil talenter i alderen 15–30 år få vise seg fram for et bredt tv-publikum. Dette er personer som er meget dyktige innen sitt felt, og som her kan få en sjanse til å drive med det de elsker på heltid.

Nettsjansen
I tillegg får noen utvalgte bli med i "nettsjansen" i uken før programmet sendes. Her stemmes én person frem av publikum til å bli den femte deltakeren i ukens "Kjempesjansen". Les alt om nettsjansen på www.nrk.no/kjempesjansen.

Det er med andre ord fem personer hver uke som konkurrerer i Kjempesjansen på tv. Alle midlene fra stemmene går direkte til utøverne. I forrige runde fikk deltakerne hele 4,5 millioner.

Underholdningsprogram
Produksjon: NRK Underholdning
Prosjektleder: Eva Marie Gransæter
Programleder: Dan Børge Akerø
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no
LENKER
  • Hjemmeside