Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 13. desember 2000 kl 20.55 Kjempearven

Kjempearven (t)

NRK2 onsdag 13. desember kl 20.55
Kjempearven

Arv til besvær

Jack har aldri møtt sin far og blir svært overrasket når han er gjort til enearving. Men arven gir ham ingen gevinst. Tvert imot har faren etterlatt ham en haug med regninger - og en indisk elefant.

Jack (Bill Murray) har alltid fått høre at faren omkom da han prøvde å redde et barn fra å drukne, og at dette skjedde før Jack ble født. Av sin mor (Anita Gillette) fikk Jack en kjærlig oppvekst, og etter hvert kom han over tapet av sin far, noe som hadde plaget ham i årevis. Han har også kommet seg levende gjennom en skilsmisse, han har forlovet seg med Celeste (Maureen Mueller) og endelig ser ting ut til å gå rette veien.

Men en dag mottar Jack et telegram som setter tilværelsen på hodet. Telegrammet forteller at faren nettopp er død etter et lengre sykeleie, og at han har etterlatt alle sine eiendeler til sin sønn.

Etter at den største overraskelsen har gitt seg, kaster Jack seg på flyet for å hente arven sin, og når han får vite at faren var sirkusklovn av yrke, synes han det bare er fornøyelig. Mindre morsom er synes han arven er: Ubetalte regninger på 30.000 dollar og elefanten Vera.

Vera liker sin nye eier umiddelbart, men Jack kan slett ikke beholde det digre dyret. Han har to muligheter til å bli kvitt elefanten: Enten selge den til Terry (Linda Fiorentino), en ondsinnet dyretemmer som holder til i Hollywood, eller donere den til Mo, en zoolog på Sri Lanka.

Uansett må Jack få fraktet Vera fra østkysten av USA til California, og det må han gjøre i løpet av fem dager. Etter hvert forstår han hvorfor faren etterlot dyret til ham...

NRK2 onsdag kl 20.55

Amerikansk spillefilm
Originaltittel: Larger than Life
Regi: Howard Franklin
I rollene: Bill Murray, Janeane Garofalo, Matthew McConaughey
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36 , hilde.ljoen@nrk.no