Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 13. desember 2003 kl 21.30 Med hjartet på rette staden

Arsenikk og kniplinger i Aidensfield

Gina Ward (Tricia Penrose) og Blaketon (Derek Fowlds) styrer puben i
Gina Ward (Tricia Penrose) og Blaketon (Derek Fowlds) styrer puben i "Med hjartet på rette staden". (Foto: Yorkshire TV)
Blaketon finner ut om alle dødsfallene på et pleiehjem for eldre i Aidensfield, og Tricia begynner å mistenke at Mike ikke er ordentlig forelsket i henne likevel.

Gamle politikonstabel Alf Ventress har en svigerinne som bor på pleiehjemmet i Aidensfield, og nå er han virkelig redd for henne. En av dem som har mistet en kjær slektning på pleiehjemmet, får Blaketon til å drive litt etterforskning i saken. Innehaveren av hjemmet, Betty Hargreaves, kommer snart under mistanke.

Blaketon finner ut at Heargraves ikke er kvalifisert til å drive hjemmet og at papirene hennes er falske. Mistanken blir ytterligere forsterket da det viser seg at flere av de døde har testamentert pengene sine nettopp til Hargreaves.

Knute på tråden
Det er gått en tid siden Jackie brøt med Mike og reiste fra ham. I det siste har han og Tricia hatt et godt øye til hverandre. Men nå ryker de opp i krangel om hva som egentlig foregår på pleiehjemmet. Tricia kan ikke få seg til å tro at innehaversken kan være så kynisk som Mike mener at hun er.

Dessuten anklager han henne for å ha vært sammen med Bellamy, Mikes kollega på politikammeret.

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; i forrige sesong hadde "Med hjartet på rette staden" på det meste drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 11)
I rollene: bl.a. Clare Calbraith, Jason Durr, Derek Fowlds, Philip Franks, William Simons, Geoffrey Hughes og Tricia Penrose
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57