Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 30. juli 1999 kl 00.30 Purken på Nørrebro

Purken på Nørrebro (t)

NRK1 fredag 30. juli kl 00.30
Purken på Nørrebro (3:6)

Travelt for politibetjentene

Politibetjent Michael Ekmann får i kveldens avsnitt av dokumetarserien fra danske Nørrebro mye å gjøre. Dagen begynner rolig med prat med pensjonistene som serverer gamle historier om hjembyen, før han må videre for å ta seg av både en narkoman og en voldsforbryter.
Mens Michael Ekmann begynner dagen på Cafe Århus, må betjent Alice Christensen stå for matlagingen til hele korpset. Noe hun ikke er særlig begeistret for.
Riktignok blir det mer å gjøre for Ekmann utover dagen, når han møter en narkoman med mistenkelig mye ekstrautstyr for hånden. Deretter drar han på jakt etter en innvandrer som er ettersøkt for vold, og jakten kuliminerer i en liten batalje.

Om serien
Det er Danmark Radios Christian Andersen som har fulgt 21 politifolk i arbeid i denne dokumentarserien. Her er hovedpersonene ikke skuespillere, men virkelige politifolk, og Andersen brukte en måned på å bygge opp tilstrekkelig tillit hos rolleinnehaverne.
Ideen til dokumentarserien fikk han da han besøkte politistasjonen på Nørrebro under urolighetene i byen i fjor.
Gjennom politifolkene og deres arbeid får vi et godt innblikk i livet i den danske småbyen, som ellers er lukket for de fleste. Vi følger dem mot stadig nye arbeidsoppgaver og løsninger i alt fra narkohandel til våpenlovbrudd.

NRK1 fredag kl 00.30

Dansk dokumentarserie fra DR1
Regi: Christian Andersen
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18