Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 29. november 2006 kl 22.30 Den nordiske mannen: Alene

Alene, ikke ensom

Antti fra Finland søker trøst i saunaen etter at han ble alene (Foto: Danmarks Radio)
Antti fra Finland søker trøst i saunaen etter at han ble alene (Foto: Danmarks Radio)
Mange menn har behov for å være alene, men balansen med ensomhet er hårfin. Antropologen Arun Sharma har innstilt kikkerten på et av de dypeste steder i den nordiske mannens sjel – hans trang til å være alene.

Antti fra Finland har ikke hatt det enkelt med å nyte friheten etter at ekteskapet hans gikk i stykker. Lasse fra den svenske villmarkens nordligste steder har derimot funnet en perfekt balanse mellom familieliv og ensomhet. Og for norske Frode er et livslangt kameratskap noe av det aller viktigste i livet.

Om serien
Antropologen Arun Sharma har reist fra India til de nordiske land for å ta den nordiske mannen nærmere i øyesyn. Hvordan klarer mannen seg i kjølvannet av de siste generasjoners endrede kjønnsrollemønster?

"Den nordiske mannen" er en fellesnordisk produksjon fra Nordvisjonen i fem deler. Programmene tar tak i likestillingsdebatten, men snur den humoristisk på hodet. Titlene er i rekkefølge "Kjærlighet", "Alene", "Arbeid", "Far" og "Vold". Arun Sharma reiser rundt i alle avkroker i det nordiske landskapet, og møter i hvert program tre menn som har taklet tilværelsens utfordringer på helt forskjellig vis.

Dokumentar fra Nordvisjonen
Hovedprodusent: Danmarks Radio
Programleder: Arun Sharma
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no