Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 3. august 2004 kl 21.40 Kalde føtter

Oppgjørets time

Det blir bryllup I den siste episoden av
Det blir bryllup I den siste episoden av "Kalde føtter" i denne omgang. (Foto: Granada)
I siste episode i denne omgang av "Kalde føtter" reiser vennegjengen til Australia for å delta i bryllupet til Pete og Jo. De ankommer glohete Sydney, som etterhvert blir en prøvelse for dem alle.

Når vi nå tar farvel med de tre venneparene, er det med en ekstra lang episode (70 minutter) som er viet deres opplevelser i Sydney. Ferien starter med at Adam, Rachel, David og Karen krangler om hvorvidt de skal fortelle Pete om sine bekymringer rundt ekteskapet han er på vei inn i. De synes hans avgjørelse om å gifte seg med Jo var altfor hastig.

Problemer i kø
Det skal imidlertid bli vanskeligere ting å hanskes med på denne ferieturen. Rachels lesbiske søster Lucy dukker opp på Rachels og Adams hotellrom. Hun ønsker seg desperat et barn, og har til hensikt å ligge med så mange menn som mulig inntil hun blir gravid. Adam synes Lucys plan er svært kritikkverdig, og foreslår for Lucy å heller prøve sæddonasjon – med ham som donor.

Karen innser at hun nå må velge mellom David og Mark. Uten at David er klar over det, tester hun ham i det stille, bare for å oppdage at han kan være svært romantisk. Samtidig får David vite at det snart blir en ledig stilling i hans firmas avdeling i Sydney, og en idé om en ny start med familien begynner å ta form. Men så dukker Mark opp…

Og Pete og Jo? Det viser seg at Jo ikke har fortalt sin overbeskyttende far at hun skal gifte seg, og plutselig befinner Pete seg med en tilkommende svigerfar som ikke synes han er god nok for Jo. Skal Pete bli, eller skal han forlate Jo før forholdet mellom henne og foreldrene blir helt ødelagt?

Om serien
Seerne kan glede seg til en sommer med den populære gjengen i "Kalde føtter". Det blir nemlig gjensyn med sesong 3, 4 og 5 av den britiske serien som gir en humoristisk og treffsikker skildring av det moderne parforhold og dets prøvelser.

I sentrum for handlingen står tre par i trettiårene som beveger seg gjennom kjærlighetens minefelt. De vingler mellom drømmen om ekteskap og barn på den ene siden, og angsten for forpliktelser og kvelende hjemmehygge på den andre.

Parene består av Rachel (Helen Baxendale) og Adam (James Nesbitt), Jenny (Fay Ripley) og Pete (John Thomson) og Karen (Hermione Norris) og David (Robert Bathurst).

Serien har fått mye oppmerksomhet og begeistrede kritikker i hjemlandet. Fremragende manus og skuespillerprestasjoner samt en sylskarp kombinasjon av humor og gjenkjennelige situasjoner, er blant kvalitetene som er trukket fram i britisk presse.

Britisk komedie
Originaltittel: Cold Feet 4
I rollene: Helen Baxendale, James Nesbitt, John Thomson, Fay Ripley, Robert Bathurst og Hermione Norris
Manus: Mike Bullen og David Nicholls
Regi, ep. 1-3: Tim Whitby, 4-6: Paul Kousoulides og 7-8: Cairan Donnelly
Produksjon: Granada Television
Pressekontakt: Hilde Ljøen(23 04 72 36)