Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 28. juni 2004 kl 23.25 Detektiv Jack Frost

Brutalt eldreran

Jack Frost (David Jason) under et stevnemøte med sykepleieren Shirley (Lindy Whiteford).  (Foto: Yorkshire Television)
Jack Frost (David Jason) under et stevnemøte med sykepleieren Shirley (Lindy Whiteford). (Foto: Yorkshire Television)
I kveld etterforsker Jack Frost en serie innbrudd i leilighetene til byens pensjonister.

Saken tar en ny og prekær vending når en eldre kvinne blir brutalt overfalt. Det er naboen som finner den kritisk skadede kvinnen, og kjæresten hennes kommer under øyeblikkelig mistanke. Fingeravtrykkene hans blir nemlig funnet på den ranede kvinnens håndveske. Men her er også andre spor å forfølge.

Jack Frosts assistent denne gang er overkonstabel Maureen Lawson (Sally Dexter). Hun tillater seg dessuten å gi Frost velmente, private råd når han igjen møter Shirley (Lindy Whiteford), sykesøsteren som pleiet hans avdøde kone. Men når det gjelder sitt eget kjærlighetsliv, er Maureen taus som en østers.

Om serien
I sommer blir det gjensyn med Jack Frost hvor David Jason, best kjent for norske seere som pappa Larkin i serien "Livet med Larkins", spiller hovedrollen.

"Detektiv Jack Frost" byr ikke på ville skytescener, biljakter eller seriemordere. I stedet blir serien båret av realistisk handling, et troverdig og spennende persongalleri og mye humor. Kriminalforfatteren R.D. Wingfields bøker ligger til grunn for serien.

Jack Frost er en einstøing som har lite til overs for papirarbeid og politirutiner. I stedet oppnår han resultater med en kombinasjon av solid magefølelse, menneskekunnskap, uortodokse arbeidsmetoder og utrettelig
utholdenhet.

Jack Frosts sympati ligger hos de svake i samfunnet, og han
har overhodet ingen respekt for sine overordnede. Han er sjuskete, ustrukturert og trassig. Med sin uformelle stil og spesielle humor blir han dyrket av kollegene og lokalbefolkningen, mens han er en konstant torn i øyet på sin nærmeste sjef, den korrekte og strebete overbetjent Mullett (Bruce Alexander).

Britisk kriminalserie
Originaltittel: A Touch of Frost
Basert på bøker av R.D. Wingfield
Produksjon: Yorkshire Television
I rollene bl.a. David Jason, Bruce Alexander, Lennie James og Bill Stewart
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51