Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 25. september 2005 kl 21.20 Last Night of the Proms

The Proms fra Royal Albert Hall

Last Night of The Proms i
Last Night of The Proms i "Hovedscenen". (Foto: BBC)
Fra Last Night of The Proms tidligere i måneden kommer avslutningskonserten i Royal Albert Hall i London. Arild Erikstad kommenterer.

Er det noe britene kan, så er det å gi liv til tradisjonen. Publikums engasjement og deltakelse gjør avslutningskonserten på The Proms til en festforestilling, år etter år. Sommerens promenadekonserter i London ble avsluttet tidligere i måneden, som vanlig med BBC TV på pletten i Royal Albert Hall.

"Pomp and Circumstance"
Selve krumtappen i festlighetene vil som alltid være Elgars marsjmusikk "Pomp and Circumstance". Den er med alle år (å finne på noe annet ville være det samme som å snyte bergenserne for Bergenssangen på byens festspill – noe som har vært forsøkt!).

The Proms med sjø-tema
På programmet står bl.a. utdrag fra suite av østerrikeren Korngolds "Sea Hawks" og
briten Henry Woods "Fantasia on British Sea Songs". Til å åpne det hele får vi William Waltons "Portsmouth Point" som ouverture.

En lekkerbisken blir det når gitar-legenden John Williams inntar podiet som solist i Rodrigos "Concierto de Aranjuez". I ryggen har han BBC Symphony Orchestra, ledet av Paul Daniel, debutant på podiet under Last Night of The Proms. Ellers medvirker BBC Singers og BBC Symphony Chorus.

Britisk musikkprogram (2005)
Originaltittel: Last Night of The Proms 2005, Part Two
Produsert av: BBC
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57