Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 22. oktober 2009 kl 21.30 Forbrytelsen 2

Lund går sin egen vei

Jens Peter Raben (Ken Vedsegaard) er på flukt og trenger hjelp. (Foto: Tine Harden)
Jens Peter Raben (Ken Vedsegaard) er på flukt og trenger hjelp. (Foto: Tine Harden)
Jens Peter Raben er flyktet fra sikringsanstalten. Det er noe i forklaringen hans til politiet som ikke stemmer. Han trenger hjelp og oppsøker en gammel venn fra Gruppe Ægir.

Flere islamister bosatt i Danmark er blitt anholdt, og Lund og Strange er uenige om hvilket spor som skal følges videre. Lund får trumfet gjennom sin vilje, på tross av ordrene til Brix.

Imens tårner problemene seg opp for Buch i Folketinget når opposisjonen får nyss om et hittil hemmeligholdt notat i forbindelse med det første drapet.

Om serien
Den populære, danske krimserien Forbrytelsen, som sist holdt seerne spent på pinebenken i 20 uker, er nå igang med ti nye episoder.

I en tid preget av terror blir en kvinnelig advokat funnet mishandlet og drept under svært spesielle omstendigheter. Jakten på gjerningsmannen blir omdreiningspunktet for en heseblesende triller som involverer Politigården, Christiansborg (det danske folketinget) og Forsvaret. Tre vidt forskjellige personer får plutselig avgjørende innflytelse på hverandres liv. Den ene er den tidligere assisterende kriminalsjef Sara Lund, den andre, den nyutnevnte justisministeren, Thomas Buch, og den tredje er en fenglset soldat og familiefar, Jens Peter Raben.

Dansk kriminalserie i 10 deler. 2009
Danmarks Radio (DR)
Manus: Torleif Hoppe, Michael W. Horsten og Søren Sveistrup
Regi: Kristoffer Nyholm
Med: Sofie Gråbøl, Nicolas Bro, Ken Vedsegaard, Mikael Birkkjær, Morten Suurballe, Preben Kristensen, Charlotte Guldberg, Stine Prætorius, Flemming Enevold m.fl.

Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900