Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 23. mars 2006 kl 21.30 Sejer - Elskede Poona: Den store kjærligheten

Historien om Gunder og Poona

Gunder Jomann (Trond Høvik) reiser til Mumbai i India på lykke og fromme. (Foto: Rolv Håan)
Gunder Jomann (Trond Høvik) reiser til Mumbai i India på lykke og fromme. (Foto: Rolv Håan)
Politiet med Konrad Sejer i spissen er nå sikre på at den døde kvinnen som ble funnet, er indiske Poona. De mener Gunder Jomann, kvinnens ektemann, har oppført seg mistenkelig. Han har ikke etterlyst henne, og hvorfor oppsøkte han drapsstedet kvelden hun ble funnet?

Sejer drar for å besøke Gunder på sykehuset der han våker over søsteren som fortsatt ligger i koma. Gunder forteller Sejer at det gjorde han også på det tidspunktet Poona ble drept.

Sejer oppfordrer Gunder til å snakke med søsteren om det som har skjedd, selv om hun kanskje ikke kan høre ham. Gjennom fortellingen gjenopplever Gunder minnene fra turen til India der han møtte den vakre Poona.

Linda blir oppfordret av en venninne til å ringe politiet og fortelle om paret hun observerte på åkeren der Poona ble funnet drept. Men Linda er usikker, hun husker ikke lenger så godt hva det var hun egentlig så.

Om serien
Historien sentrerer rundt Gunder Jomann (Trond Høvik) – en unnselig og sympatisk fyr fra bygda. Han har alle tenkelige materielle goder, jobb, hus og bil, men lengter etter en kone å dele livet med. Henne må han dra helt til India for å finne. Hjemme i Norge tusler han fornøyd rundt og venter på sin vakre brud, Poona. Men Poona rekker aldri frem til Gunder. I stedet blir hun funnet drept og ille tilredt i en kornåker. Gunder nekter å tro at det er henne.

- Mens "Djevelen holder lyset" handlet om bot og soning, handler "Poona" om kjærlighet og håp, sier seriens regissør Eva Isaksen. "Sejer – Elskede Poona" er i fire deler.

Om Sejer
I løpet av januar, februar og mars følger vi førstebetjent Sejer gjennom de fire seriene NRK Drama har produsert etter Karin Fossums bøker.

Den nyeste av seriene, "Svarte sekunder", ble vist i januar, mens det ble gjensyn med den første serien, "Se deg ikke tilbake" like etter.

Deretter kom "Djevelen holder lyset", den andre serien, mens "Elskede Poona" avslutter vårt møte med Sejer i denne omgang.


Egenproduksjon fra NRK Drama
Sejer – Elskede Poona
Manus: Åse Vikene, basert på en bok av Karin Fossum.
Regi: Eva Isaksen
Prosjektleder: Grete Rypdal, tlf: 23 04 53 59
I noen av rollene: Bjørn Sundquist (Konrad Sejer), Christian Skolmen (Jacob Skarre), Trond Høvik (Gunder Jomann), Marika Lagercrantz (Sara), Meneka Das (Poona), Kim Sørensen (Gøran), Kai Remlov (Einar).
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364 sidsel.linden@nrk.no