Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 9. september 2010 kl 23.15 Høyt spill - med Leif Ove Andsnes

Verdensstjerne på nye veier

Verdensstjernen Leif Ove Andsnes begir seg ut på sitt livs prosjekt for å formidle klassisk musikk på en my måte. (Foto: Steinar Birkeland / NRK)
Verdensstjernen Leif Ove Andsnes begir seg ut på sitt livs prosjekt for å formidle klassisk musikk på en my måte. (Foto: Steinar Birkeland / NRK)
Et flygel står i en skummende strøm av stigende vann. Fingrene til Leif Ove Andsnes spiller en siste sats på flygelet – før det drukner.

I denne dokumentaren følger vi det krevende året da Leif Ove Andsnes skapte "Pictures Reframed" sammen med den sørafrikanske kunstneren Robin Rhode.

Pianohistoriens villeste verk
I november hadde Leif Ove Andsnes verdenspremiere på en enestående forestilling i New York. Da spilte han Mussorgsky’s "Bilder fra en utstilling", et av pianohistoriens villeste verk, til film og bilder fra en gigantisk skjerm på scenen. En drøm om å formidle klassisk musikk på ny måte var virkeliggjort.

Hip hop møter klassisk
Fra en nær umulig start - sørafrikanske Rhode med null kunnskap om klassisk musikk, Andsnes totalt fremmed overfor makkerens hip hop-lidenskap – nærmer de seg likevel noe som kan bli spektakulært og grensesprengende.

Parallelle prosjekter
Dette året skjer det også nye ting i livet til Andsnes. Han er lykkelig som fersk samboer. Han er snart 40 år og bestemmer seg for å reise mindre. En svært åpen Andsnes forteller om livet og karrieren mens "Pictures Reframed" steg for steg nærmer seg deadline.

Programmet er sendt tidligere.

Egenprodusert faktaprogram fra 2009
Produsert av: Steinar Birkeland og Thomas Hellum / NRK.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 92 40 38 73 / 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, 815 65 900