Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 16. desember 2012 kl 21.30 Der vi ein gong gjekk

Fotballstjerne til salgs?


Helsinki, 1930: Allu er blitt stjernespiller på arbeiderbevegelsens fotballag. I all hemmelighet forsøker en rik forretningsmann å rekruttere ham til sitt eget, borgerlige fotballag, men er fattiggutten til salgs? Vi er kommet til siste episode i den finske dramaserien.

Når overgangstilbudet kommer, blir valget mellom pengene og klassestoltheten vanskelig for Allu. Det skyldes særlig at søsteren er blitt alvorlig syk, og god behandling koster mye penger.

Allu får også oppmerksomhet fra overklassejenta Lucie, som blir svært betatt av ham – først rent fysisk, men forholdet utvikler seg i en retning hun overhodet ikke har forestilt seg.

Eccu sliter fortsatt med minnene fra borgerkrigen, og kaster seg ut i en hemningsløs festing som får tragiske følger.

Snart blir Finland rammet av nedgangstider, og jazztrompetene stilner…

Om "Der vi ein gong gjekk"
Den finske tv-serien "Der vi en gang gikk" er en beretning om unge mennesker, lidenskap og kjærlighet i en dramatisk tid. Serien er basert på Kjell Westös prisbelønte roman, med handling fra Helsinki på tidlig 1900-tall. Gjennom tre årtier følger vi Eccu, Cedi og Lucie, som hører til Helsinkis overklasse, og Allu, som vokser opp i slummen på den andre siden av broen som deler byen i to.

Kjell Westös krønike er en av Finlands mest solgte romaner og ble tildelt Finlandiaprisen i 2006. I likhet med språket i serien er den skrevet på finlandssvensk.

Finsk dramaserie (3:3)
Originaltittel: Där vi en gång gått
Basert på en roman av Kjell Westö
Produksjon: YLE/FST for Norvisjonen
Regi: Peter Lindholm
I hovedrollene: Jessica Grabowsky (Lucie), Jakob Öhrman (Eccu), Andreas af Enehielm (Allu), Oskar Pöysti (Cedi), Alma Pöysti (Aina)
Presseansvarlig: Helene Amlie, 951 00 299
Publikum bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900