Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 18. mai 2005 kl 20.35 Lonely Planet: New York

En engelskmann i New York

Toby Amies 
 Foto: Discovery Channel)
Toby Amies Foto: Discovery Channel)
Lonely Planet-reporteren Toby Amies lander i en veritabel snøstorm i New York og tar oss med blant vaudeville-artister, hilser på en fashion-designer, blir med grafitti-artisten Nato, sjekker ut hip hop/breakdancing og går på hjemme-hos-konsert i Harlem.

Wau-Wau-søstrene byr på en av New Yorks mest fargerike vaudeville-forestillinger og tar Toby med på en kjøretur i Lower Manhattan. Han treffer fashion-designeren Zaldy Goco på Chelsea Hotel og havner som påkleder blant mannekenger backstage på Fall Fashion Week.

Sprayboks-kunster
Nato heter en lokal sprayboks-kunstner i bydelen Queens. Han tar Toby med på grafitti-safari, og snart har Toby lært en hel del om gatekultur i New York. Hip hop-gruppa Scheisty Heights går i studio for å gjøre en innspilling, og de introduserer Toby for breakdancerne The B-boys.

Hjemme-hos i Harlem
De siste årene har leiligheten til jazzpianisten og skuespillforfatteren Marjorie Eliot gitt gjenlyd av konserter og jamsessions. Hver søndag ettermiddag fyller hun stuen med musikere og tilhørere, og her avrunder Toby sitt New York-opphold med en belivet jazzkonsert.

Mer om serien
Lonely Planet har som motto å være den beste veiviseren til de beste byene. Svimlende Kuala Lumpur, utagerende natteliv i Sydney, afrodisisk vandring i Singapore, sensuell tango i Buenos Aires, snøstorm i New York City, santeria-ritualer i Havana, eksklusivt møte med Bollywoods for tiden største mannlige filmstjerne (Bombay) og de skjønne kunsters Paris. Alt dette og mye mer venter, i verdens metropoler, i Lonely Planet.

Britisk dokumentarserie i åtte deler (2002)
Originaltittel: Lonely Planet: Six Degrees: New York
Produsert av: Discovery Channel
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 Les mer: http://