Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 13. desember 1999 kl 19.35 Puls

Puls (ttv)

NRK1 mandag 13. desember kl 19.35
Puls

Postkassene fylles av tiggerbrev

Det er snart jul, og det betyr at postkassene for tiden fylles opp med tiggerbrev fra organisasjoner som ber om din støtte. En av landets største pasientorganisasjoner skriver blant annet at de er helt avhengige av gaver fra deg og meg.
De påstår at de får minimalt med offentlig støtte. Men dette er ikke sant. Sannheten er at organisasjonen får millioner i statlig støtte hvert år.

Hva skjedde før Mathias døde?
Mathias var bare to og et halvt år gammel da han døde etter en komplisert hjerteoperasjon på Rikshospitalet. De fire siste dagene han levde, hevder foreldrene at de ikke fikk ha tett kontakt og holde gutten i hånden, bortsett fra en gang. Foreldrene sier at de fikk svært sprikende forklaringer på hvorfor de måtte holde avstand.
I et hjerteskjærende brev til norske helsemyndigheter, retter foreldrene skarp kritikk mot legens oppførsel. Ledelsen ved Rikshospitalet tar saken svært alvorlig. Hva de gjør for å undersøke saken, får du vite i \"Puls\" i kveld. Der møter du også mammaen til Mathias som forteller sin versjon av hva som skjedde dagene før sønnen døde.

Grønn julehandel
\"Puls\" har møtt en av Norges Grønne Familier som prioriterer livskvalitet fremfor julegavehandel. Jørgen Øverby og døtrene Embla (6) og Aurora (3) satser på helseriktige og miljøvennlige gaver til familien. Det kan bety alt fra \"klø-på-ryggen-tid\", snøhulebygging med overnatting til ømhet og pass av pus.

NRK1 mandag kl. 19.35

Bilde (via Scanpix/Internett)
Helene Sandvig er programleder for \"Puls\".

Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder: Elisabeth Grøndahl