Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 23. september 2009 kl 21.25 Film: Wallander: Eit steg etter

Spennende parallelløp

Kurt Wallander og hans kollega Maja tar åstedet i øyensyn (Foto: Eric Kreiss).
Kurt Wallander og hans kollega Maja tar åstedet i øyensyn (Foto: Eric Kreiss).
"Et skritt etter" er en underfundig kriminalhistorie som handler om hvordan vi forholder oss til våre nærmeste og hva som skjer når vi oppdager hvem de egentlig er. Og hvem vi selv er, selv om vi kanskje ikke alltid vil se det.

Historien begynner med funnet av tre forråtnede lik kledd i 1700-talls klær på en vakker skogslysning rett utenfor Ystad i Sverige. Kurt Wallanders mangeårige kollega, Svedberg, er den første på åstedet. Sterkt preget av funnet kan han likevel fortelle at likene sannsynligvis er tre ungdommer som har vært meldt savnet i noen uker nå.

Morder og politi
Vi følger morderens skritt, men også politiets arbeid i en slags to-sidig dekning av hendelsene.

Wallanders team bestående av Martinsson, Nyberg, og eks-kjæresten Maja, får forsterkning av "HC" en kriminalinspektør fra København. Til Wallanders store irritasjon viser det seg at Maja og HC kjenner hverandre fra før.

Nytt voldelig dødsfall
Når Wallander senere finner Svedberg død i sitt eget hjem, med tjenstevåpenet sitt i hendene, tar man det for gitt at det er snakk om et selvmord, men etter hvert blir det klart at han ble drept og at mordet har koblinger til drapene på de tre ungdommene som Svedberg fant.

Samtidig som motivet begynner å komme for dagen, innser man også at morderen hele tiden ligger ett skritt foran - og at ere offer kan være ventende.

Wallanders dilemma
Avslutningen på dramaet skjer på ei skjærgårdsøy hvor morderen har gjort i stand ei djevelsk felle. Wallander står plutselig overfor et fryktelig dilemma og tvinges til å ta en avgjørende beslutning som kommer til å påvirke ham for resten av livet.

Programmet er sendt tidligere

Svensk kriminaldrama (2005)
Originaltittel: Steget efter, basert på Henning Mankells roman med samme navn
Produsent: Tre Vänner AB
Regi: Birget Larsen
Med: Rolf Lassgård, Marie Richardson, Peter Gantzler, m.fl
Kontaktperson: Anna-Marie Normann, 23 04 78 53
TV-seere bes kontakte Publikumsservice på tlf 815 65 900, info@nrk.no