Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 2. februar 2003 kl 20.10 Pilot Guides: Sør-Mexico

Ian Wright i Sør-Mexico

Med Ian Wright til det sørlige Mexico. (Foto: Pilot Film & TV Prod.)
Med Ian Wright til det sørlige Mexico. (Foto: Pilot Film & TV Prod.)
Den historiske byen Guanajuato, turiststedet Acapulco, surfer-paradiset Puerto Escondido, maya-ruinene i Palenque og zapatista-hovedkvarteret San Cristobal står på reiseplanen når vår Pilot Guides-mann Ian Wright besøker det sørlige Mexico.

Ferden starter i landsbyen Pazcuaro som feirer ”de dødes dag” da Ian kommer dit. Etter å ha festet til sent på natten, drar han neste dag til den gamle byen Guanajuato med sin historie fra kolonitiden. Her lærer Ian å temme okser av vaskekte meksikanske cowboyer.

Moro i Acapulco
Overgangen blir merkbar fra det tøffe cowboylivet til det glade nattelivet i badebyen Acapulco på Stillehavskysten. Her kan fortsatt enkelte ting minne om “Fun in Acapulco” med Elvis.

Noen mil sørover langs kysten fra Acapulco gjør Ian en stopp i Puerto Escondido for å delta i den årlige festivalen for surfere. Helt sør nær grensen til Guatamala ligger en ruinby etter mayaindianerne, Palenque, som Ian besøker. Siste stopp er i San Cristobal, hovedkvarteret til zapatistene, de meksikanske bøndenes og jordarbeidernes revolusjonære bevegelse.

Om serien
I denne andre omgangen av Pilot Guides bærer det til Istanbul, Sør-Frankrike, Kenya, New England (USA), Roma, Sør-Mexico, Australia, Java og Sumatra, Indokina, Korea, Wien og de asiatiske byene Calcutta, Shanghai og Bangkok.

Lonely Planet er fra før et velkjent begrep for de reisevante, og den nye serien Pilot Guides er en fortsettelse med de samme guidene. Ryggsekk-reisende Zay Harding, Ian Wright, Megan McCormick, Justine Shapiro og Estelle Bingham tråkler seg verden rundt i løpet av 13 nye programmer.

Også i Pilot Guides er koffert bannlyst. Det samme er overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Pilot Guides´ reportere tar oss med til steder som appeller til den nysgjerrige og eventyrlystne.

Innkjøpt engelsk serie
Originaltittel: Pilot Guides – The New Ultimate Travel Guide Series (8)
Produksjon: Pilot Film and TV Productions
For mer informasjon: www.pilotguides.com
www.pilot.co.uk/Pilot_Guides.html
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57