Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 8. desember 1999 kl 20.00 Chat Noir i hundre

Chat Noir i hundre (ttv)


NRK1 onsdag 8. desember kl 20.00
Chat Noir i hundre (5:5)

Fra jubileum til millennium

I dette siste programmet i serien ser Andreas Diesen på hva som har skjedd med revyteatret Chat Noir fra 75-års jubileet i 1987 og fram til tusenårsskiftet.
I 1987 kunne teatersjef Dag Frøland hylle Chat Noir med en gedigen galla. Wenche Foss leste prologen til Chat Noirs 60-års feiring, skrevet av André Bjerke, og Jens Book-Jenssen sang en av sine store slagere.
Mot slutten av 1980-tallet gjorde Dizzie Tunes sin entré på Chat Noirs scene, forsterket med Benny Borg, Grethe Kausland og Hege Schøyen. De to sistnevnte gjorde stor lykke med nummeret \"Stælken og Knærten\", to proffboksere som har sett bedre tider.

Nye talenter
Etter hvert dukket nye revytalenter opp på Chat Noirs scene. Brit Elisabeth Haagenslie gjorde en kostelig parodi på Gro Harlem Brundtland, og Øivind Blunck tok hånd om høyresiden i politikken.
Andre aktører var Harald Heide-Steen, Kjersti Holmen, Trine Lyrån og Guri Schanke. Vi får blant annet se Kjersti Holmen som hypokonder med nervøse rykninger.

\"Den svarte katta\" i fare
På første halvdel av 90-tallet var Chat Noir nede i en bølgedal. \"Den svarte katta\" sto i fare for å miste noen av sine ni liv.
Redningen kom fra Sverige med Tomas von Brömssens \"Tomas Revy\", og i 1995 kom Tom Sterri på banen.
Revyen \"I leende live\" ble en stor suksess, med blant andre Tom Sterri, Trine Lyrån, Brit Elisabeth Haagensli, Dag Vågsås og Brede Bø. I 1997 kom nok en suksessrevy, \"Splitter pine glad\". Vi får se noen av høydepunktene: Fjærkledde Grethe Kausland og Sven Nordin i nummeret \"Mediefuglene\", Ellen Nikolaysen i en svulmende opera-arie og Grethe Kausland som fotballsupporter, sunget på melodien til en velkjent vise av Alf Prøysen.
Tom Sterri har for øvrig stor tro på norsk revy inn i neste århundre. Nye krefter kommer til, både på skuespillersiden og tekstsiden. Han nevner blant annet \"Kvinner på randen\" og det som skjer i norske stand-up- miljøer.

NRK1 onsdag kl 20.00

Bilde (via Scanpix/Internett)
Grethe Kausland som fotballsupporter (Foto: Scanpix)

Egenprodusert underholdning
Ved Andreas Diesen


Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83