Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 1. november 2003 kl 18.30 SMS

Samarbeid

Halvorsen (Jacob Løvenskiold) og Ellen (Kristin Jess Rodin) har et vanskelig oppdrag, og da hjelper det ikke at Halvorsen har en plageånd etter seg (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Halvorsen (Jacob Løvenskiold) og Ellen (Kristin Jess Rodin) har et vanskelig oppdrag, og da hjelper det ikke at Halvorsen har en plageånd etter seg (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Ellen og de andre fortsetter kampen for å redde Teton-Dakota-Akerselva-stammen. Men de har flere enn Gallesten å kjempe mot. Ørnøye skaper fortsatt problemer, og Roger Roger vil ikke la Halvorsen være i fred.

Det er nå ingen tvil om at Gallesten planlegger å skaffe seg en falsk byggetillatelse. Problemet er hvordan Ellen, Halvorsen og Ophelia kan avsløre dette og samtidig sørge for at indianerne får en trygg fremtid på Grünerløkka der de hører hjemme.

Ny beskjed
Ørnøye ødela kanoen så ingen kan komme seg tilbake til indianernes verden. Men i Ophelias leilighet får de plutselig en ny beskjed med pil. Med litt hjelp fra Halvorsen vet Ellen nøyaktig hva hun skal gjøre for å komme seg til høvding Ole Bull.

Ørnøye
På vei til høvdingen møter Ellen Ørnøye. Han har en del å forklare og mye å gjøre godt igjen. Politiet er etter han, og oppdraget til Ellen ser ut til å mislykkes. Vil det være mulig for de to å samarbeide?

Om serien
Visste du at det finnes en hemmelig indianerstamme på Grünerløkka i Oslo? Nå trues Teton-Dakota-Akerselvastammen av en sleip entreprenør som vil bygge høyhus på territoriet deres. Dette er utgangspunktet for den fantastiske historien "SMS", som står for "Sju magiske sirkler".

Med spenning, eventyr og mye humor følger vi de to vennene Ellen og Halvorsen. Sammen med parykkdamen Ophelia tar de opp kampen for å redde den truede indianerstammen. De tre står overfor en hensynsløs skurk som går under navnet Gallesten. Han og hans medsammensvorne, Jimmy, har planer om å fordrive indianerne fra sitt idylliske samfunn.

Serien markerer barnetimebokas 50-årsjubileum i høst, og er basert på barnetimeboka "UGH!" fra 2001. Jo Nesbø skrev 1. kapittel, og 70 barn diktet så videre på historien.

Egenprodusert dramaserie i seks deler
Regi: Ingrid Hafstad
Manus: Ingrid Hafstad og Bernt Børresen
I rollene: Kristin Rodin, Jacob Løvenskiold, Elsa Lystad, Kåre Conradi, Kristopher Schau, Terje Strømdahl, Bjarte Hjelmeland, Paul Ottar Haga m.fl
Prosjektleder: Kirsti Holm-Blad
Kontaktperson i Barne- og ungdomsavdelingen: Ingrid Hafstad 23 04 77 32/992 51195
Pressekontakt: Elisabeth Burø , 23 04 98 32/93 04 66 97