Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 5. mars 2009 kl 23.05 Forestillinger

Et sviktet barn

17 år gamle Katrin (Sara Hjort Ditlevsen) og faren, instruktøren Marko (Dejan Cukic). (Foto: Per Arnesen, DR)
17 år gamle Katrin (Sara Hjort Ditlevsen) og faren, instruktøren Marko (Dejan Cukic). (Foto: Per Arnesen, DR)
Den hjerteskjærende historien til Katrin står for tur i den danske dramaserien "Forestillinger". Den 17 år gamle datteren til Eva og Marko har konsekvent blitt oversett av foreldrene gjennom hele sitt unge liv, og opplever igjen å bli fanget i de voksnes spill.

Siden foreldrenes skilsmisse for ti år siden har Katrin bodd hos faren, Marko. I praksis har ikke Katrin sett noe særlig til mora Eva gjennom oppveksten, og hun har ikke noe reelt forhold til henne.

Fotograf på prøve
Det er Marko som først og fremst betyr noe i Katrins liv, men heller ikke han er der for henne. Til det er han for oppslukt av sitt eget. Men når han går i gang med sin nye forestilling, får Katrin lov til å være med på prøvene for å ta bilder. Hennes store drøm er nemlig å bli fotograf.

Men opplevelsen blir et mareritt for Katrin, som fanges inn i trekantdramaet mellom Marko, Eva og Tanja. Alle bruker henne og krever noe av henne, mens ingen har øye for det hun selv strever med.

Først da Katrin møter Thomas, er det endelig én som ser henne som den personen hun er. Men tør Katrin, med sitt ødelagte selvbilde, å overgi seg til et annet menneske?

Om serien
Teaterprøvene på en Shakespeare-forestilling danner rammen for denne danske dramaserien, som skildrer den samme historien sett fra seks mennesker ståsted. Per Flys serie ble genierklært av anmelderne i dansk presse, og blant annet omtalt som "det beste siden Matador".

Handlingen er sentrert rundt den karismatiske teaterinstruktøren Marko (Dejan Cukic), som leder prøvene på Shakespeares erotiske epos "Venus og Adonis". En rekke av hans nærmeste har roller i stykket, og vi får ta del i hvordan han har formet hver enkelt av dem. Samtidig forsøker den samlede historien å avdekke en slags sannhet om Marko.

Hvert avsnitt av serien har sin egen, selvstendige hovedkarakter. Første episode dreier seg om den unge skuespilleren Jakob (Mads Wille), som innleder et forhold til Markos samboer Tanja (Sonja Richter), hovedpersonen i del 2.

Hovedskikkelsen i episode 3 er Katrin (Sara Hjort Ditlevsen), Markos 17 år gamle datter, men hennes mor Eva, spilt av svenske Pernilla August, er den sentrale i del 4.

Episode 5 handler om teaterdirektøren Jens (Jesper Christensen), Markos mangeårige kollega og venn, mens seriens nøkkelperson Marko selv overtar scenen helt i 6. og siste del.

Serien er sendt tidligere.

Dansk dramaserie i 6 deler
Originaltittel: Forestillinger
Produksjon: Danmarks Radio
Av Per Fly
Med Mads Wille, Sonja Richter, Sara Hjort Ditlevsen, Pernilla August, Jesper Christensen og Dejan Cukic
Pressekontakt/programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900