Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 15. mars 2011 kl 20.15 Kjærlighetshagen

Sier takk med en kjærlighetshage!


Utover våren følger vi ni par som av ulike grunner ønsker å overraske sin kjære med en vakker hage i gave. Programleder Phung Hang og gartnerteamet tar utfordringen på strak arm, og resultatet er rørende historier og nyttige hagetips. I første program møter vi et ektepar som overlevde en dramatisk bygårdsbrann.

Lisa de Jager og ektemannen Erik holdt på å brenne inne i leiligheten sin i Oslo for noen år siden. Den viktigste årsaken til at de klarte å redde seg ut, var at Erik beholdt roen. Nå vil Lisa gjerne vise sin takknemlighet overfor Erik ved å overraske ham med en ny hage. De har siden brannen flyttet ut til Nesøya i Bærum hvor de har de en hageflekk som de ikke får noe til å vokse på.

Proft team
Programleder Phung Hang (kjent fra NRK Super), hagedesigner Yvonne Dengin og anleggsgartner Steven Long tar utfordringen med å lage en ekte kjærlighetshage. Dengin kjenner nok mange igjen fra "Forandring fryder i hagen" med Hilde Hummelvoll, og hun har også skrevet flere hagebøker.

Hagen på Nesøya skal forvandles i løpet av kun én dag. Utfordringer ligger i at det er mye skygge på tomten og ganske dårlige vekstforhold. Lisa forteller at de ikke har fått noe til å vokse der siden de flyttet inn. Men Yvonne og Steven har mange fine og originale løsninger på det meste. De viser hvordan de kan beskjære trær som lager for mye skygge, lage bed av torv, montere utebelysning og få planter til å vokse på hardt underlag. I tillegg lager de friske blomsterbed i Eriks yndlingsfarge. Så da gjenstår det å se hvordan han reagerer når han kommer intetanende hjem til en helt ny hage!

Norsk hageprogram
Produsert av: Storyteller
Produsent: Rune Obrestad
Pressekontakt: Sidsel Linden , 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900,