Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 2. juli 2003 kl 20.25 Cityfolk: Stockholm

Stockholm høyt og lavt

Den svenske sirkusdirektøren Tilde Björfors møter du i Cityfolk. (Foto: SVT)
Den svenske sirkusdirektøren Tilde Björfors møter du i Cityfolk. (Foto: SVT)
Portrett-serien "Cityfolk" sendes tvers gjennom sommeren, og denne uken kommer innslagene fra Stockholm. Vi blir kjent med en kvinnelig sirkusdirektør, en gatenarkoman ungdom og en adoptert indisk kvinne.

Under et Paris-besøk for noen år siden fikk Tilde Björfors øynene opp for hva ny-sirkus var for noe. Hun ble involvert med folkene bak den nye sirkusformen, returnerte til Sverige og opprettet Cirkus Cirkör, inspirert av hva hun hadde lært.

Hjemløs poet
Tobias Lindkvist er en hjemløs poet, og de kaller ham Tobbe. Hans første diktsamling er utkommet, og han forsøker å kvitte seg med sitt narkotikamisbruk. Tobbe kan faktisk takke en god venn både for at diktsamlingen kom ut og for at han er kommet seg inn på en avrusningsklinikk.

Min søster, min mor
I Stockholm finner vi indisk-svenske Rima Sjödin. For noen år siden ble hun opptatt i sin eldre søster Gitas svenske familie. Ja, faktisk forholder det seg slik at da hennes søster og ektemannen Per fant ut at de ikke kunne få barn, så bestemte de seg for å adoptere Rima fra India. Hun er i dag 25 år gammel og ble adoptert som tenåring.

Om serien
NRK Østlandssendingen er medlem i sammenslutningen av redaksjoner i den europeiske kringkastingsunionen EBU. Her har NRK de to siste årene vært medprodusent i "Cityfolk", som nå går på lufta i sin sjette sesong.

- "Cityfolk" har som mål å vise fram det mangfoldige livet i Europa, forteller prosjektleder Kjetil Saugestad i Østlandssendingen. I hvert program møter vi tre ulike mennesker med hver sin historie. De er helt uavhengig av hverandre, men bor i samme by.

I år bidrar Norge med tre portretter av folk i Oslo (sendes i august). På kartet står ellers Amsterdam, Lisboa, München, Stockholm, Narva (Estland), Dublin og Barcelona.

Utvekslingsprogram
Kontaktperson i Østlandssendingen: Kjetil Saugestad, mob.tlf. 90 93 34 92
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57