Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 27. oktober 2001 kl 21.35 Med hjartet på rette staden

Tivoli i Aidensfield

Politibetjent Nick Rowan (Nick Berry) og stuntartisten Liam (Daniel Caltagirone) i
Politibetjent Nick Rowan (Nick Berry) og stuntartisten Liam (Daniel Caltagirone) i "Med hjartet på rette staden". (Foto: Yorkshire Television Ltd)
Et omreisende tivoli er kommet til Aidensfield. De to stuntartistene Dirk og Liam er hovedattraksjoner i et motorsykkelshow. Folk skriker opp når den ene av dem krasjer stygt og havner på sykehus.

Ulykken vekker straks mistanke om at det har skjedd en sabotasje mot stuntshowet ”Dødsmuren”. Politibetjent Nick Rowan (Nick Berry) drar ut i felten for å sikre spor og ta opp vitneprov.

Far mot datter
Blant Aidensfields unge damer er det spesielt én som er glad for at tivoliet er kommet til byen. Tenåringen Tracey er kjæreste med stuntartisten Dirk. Alt hun drømmer om, er å få reise rundt med ham og få en plass i showet til dødsrytterne. Men når Traceys far får høre om datterens planer, framsetter han trusler mot Dirk.

Og som om lille Aidensfield ikke allerede har opplevd nok ulykker, så får bikkja til Greengrass i seg en farlig dose med rottegift. Greengrass mener han vet hvem står bak, og sverger hevn…

Mer om serien
Den britiske serien ”Med hjartet på rette staden” (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen er politimannen Nick Rowan som forlot storbylivet i London sammen med sin kone Kate for å leve i roligere omgivelser på landsbygda. Nå er Nick blitt alene med datteren Katie etter at hans elskede kone døde. Men med god hjelp og oppmuntring fra Kates tante Eileen begynner Nick igjen å ta del i landsbylivet. Hans lille datter Katie er blitt en livlig unge, og Nick har funnet kjærligheten på nytt i den vakre lærerinnen Jo.

“Med hjartet på rette staden” er den mest populære serien i England. Med seertall på inntil 17,7 millioner er dette den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 7, episode 15)
I rollene: Bl.a. Nick Berry, Derek Fowlds, Bill Maynard, Juliette Gruber
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Politibetjent Nick Rowan (Nick Berry) og stuntartisten Liam (Daniel Caltagirone) i ”Med hjartet på rette staden”. (Foto: Yorkshire Television Ltd)