Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 22. juli 2012 kl 23.15 Dokusommer: Man on Wire

Artistisk stunt

Philippe Petit – Man on Wire. (Foto: Tour de Force)
Philippe Petit – Man on Wire. (Foto: Tour de Force)
I kveldens prisbelønnede dokumentar møter vi franskmannen Philippe Petit, som ulovlig gikk på line mellom de to tvillingtårnene til World Trade Center i New York. På den tiden verdens høyeste bygninger. Dette stuntet ble omtalt som forrige århundrets mest artistiske forbrytelse.

For å få til dette stuntet måtte Petit gjennom en rekke utfordringer. Først måtte han finne en måte å komme seg forbi tårnenes sikkerhetsvakter for å smugle inn den tunge stålvaieren. Deretter måtte han rigge linen mellom de to tårnene på riktig måte slik at den skulle tåle både vind og bygningenes bevegelse.

Petit balanserte på linen i drøyt en time før han ble arrestert, for deretter å bli satt under psykiatrisk vurdering og plassert i fengsel. Han ble sluppet ut kort tid senere.

Oscarvinner
Dokumentaren er basert på Philippe Petits bok "To Reach the Clouds" som nylig har blitt sluppet i pocketutgave, omdøpt til "Man on Wire". Vi får se sjeldne bilder og opptak av forberedelsene til hendelsen og stillbilder fra selve hendelsen.

Dokumentaren er regissert av James Marsh og vant Oscar for beste dokumentar.

Sendt tidligere.Britisk/Amerikansk dokumentar, 2008
Produsert av Discovery Films, BBC Storyville, Wall to Wall
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900