Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 20. desember 2001 kl 23.20 Det indre øyet

Hans andre syn er hans andre sjanse

Ross Tanner (Clive Owens) er en fremgangsrik politietterforsker som oppdager at han er i ferd med å miste synet.
Ross Tanner (Clive Owens) er en fremgangsrik politietterforsker som oppdager at han er i ferd med å miste synet.
I kveld og neste torsdag får seerne et nytt og ferskt møte med Ross Tanner, den ambisiøse kriminaletterforskeren som er i ferd med å miste synet. Tanner har tatt i bruk andre sanser for å løse sine saker, og hans dyktighet imponerer stadig kollegene som fremdeles ikke vet om hemmeligheten han bærer på.

Tanner (Clive Owen) har nemlig bestemt seg for ikke å fortelle dem at han står i fare for å bli blind. Han vil ikke risikere å miste jobben, som er den eneste måten han kan beholde grepet om virkeligheten på.

Tanners syn blir stadig verre, og han merker at andre sanser er i ferd med å ta over. Han er plaget av bisarre hallusinasjoner som han intuitivt bruker for å komme videre i løsningen av mordsaker. Tanner har innsett at han må stole på instinktene sine.

episoder
Ross Tanner ble første gang introdusert for norske tv-seere i påsken i år. Gjennom åtte episoder (serie 1 og 2) kunne vi følge den ambisiøse etterforskeren i slutten av 30-årene som plutselig stod foran sitt livs største utfordring. Episodene har også gått i reprise i høst og vinter på NRK1.

I kveld er det duket for en ny runde med Ross Tanner som fortsatt holder fast på håpet om at synet vil komme tilbake. Han er mer avhengig enn noen gang av å bruke sine andre sanser, spesielt når han nå må dykke ned i et skremmende miljø preget av fordommer og rasehat.

Og blant kollegene øker mistanken om at noe er galt med Ross…

Applaus
Denne thriller-serien sikret seg hele 7,4 millioner seere da den hadde premiere på BBC i 1999. Manusforfatter Paula Milne høstet stor applaus over hele England for den originale detektivserien.


Britisk thriller-serie
Originaltittel: Second Sight
Regi: Charles Beeson
I rollene: Clive Owen, Claire Skinner, Stuart Wilson og Phoebe Nicholls
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841/93046697

Bilder
1, 2 og 3: Ross Tanner (Clive Owens) er en fremgangsrik politietterforsker som oppdager at han er i ferd med å miste synet.