Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 2. september 2008 kl 19.55 Ansikt til ansikt

Personlige portretter

I første program møter fotograf Morten Krogvold den folkekjære humoristen Arthur Arntzen. (Foto: Morten Krogvold)
I første program møter fotograf Morten Krogvold den folkekjære humoristen Arthur Arntzen. (Foto: Morten Krogvold)
Fotograf Morten Krogvold møter ni ulike kulturpersonligheter i ny runde med Ansikt til ansikt. Portrettene er preget av varme og brodd, og er vanskelig å forholde seg likegyldig til.

Tredje runde av den populære serien tar seerne med både til Vestfjorden og til Afrika. Serien handler ikke bare om den medvirkende selv, men like mye om oss alle, både som nordmenn og som verdensborgere.

I år møter vi "flirosofen" Arthur Arntzen, mullahløfteren Shabana Rehman, komponisten Arne Nordheim, skuespillerinnen Lise Fjelstad, artisten og kommentatoren Ole Paus, den polsk-norske professoren Nina Witoszek, krimforfatteren Henning Mankell, den verdenskjente pianisten Leif Ove Andsnes og motstandsmannen Gunnar Sønsteby.

De første åtte programmene i serien ble sendt vinteren 2004, og fulgt opp med åtte nye portretter vinteren 2006.

Samtale og fotografi
Morten Krogvold er en av landets mest anerkjente fotografer. Han er kjent for å få både kongelige og andre til å la nye sider av seg selv komme til uttrykk i bildene. I "Ansikt til ansikt" tar han dette et skritt videre og lar foto-objektene åpne seg foran tv-kameraene på en helt unik måte. Hans metode er samtalen, i jakt på en indre motor og engasjementet hos sine objekter. Så trykker han på avløserknappen og øyeblikket "fryses". Resultatet blir et flersidig portrett, både gjennom samtale og fotografi.

Folkekjær humorist
I første program møter Krogvold vår mest folkekjære humorist, forfatter, journalist og artist Arthur Arntzen. De to møtes om bord på Hurtigruteskipet Lofoten og på Landegode fyr i Vestfjorden.

Møtet mellom de to blir en reise tilbake i tid, til barndom og sterke opplevelser fra tøffe oppvekstår. Det er humor og latter som reddet familien, sier Arthur.

Arthur Arntzen kan titulere seg som "flirosof", og latteren er aldri langt unna. Som han sier selv; "Gråten og latteren må være ulike tvillinger på denne jord, bare med den vesentlige forskjell at i motsetning til gråten, så bringer latteren deg videre i livet."

Innkjøpt serie i ni deler (2008)
Produsert av Fabelaktiv AS
Regi: Arne B. Rosted og Terje Nilsen
Produsenter: Terje Nilsen og Arild Halvorsen
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900