Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 2. september 2005 kl 22.10 Detektimen: Dalziel og Pascoe

På hver sin kant


Peter Pascoe og Ellie Soper får sjokk når de skal besøke noen venner: De finner dem drept. Hjemme i Yorkshire forsøker Dalziel å løse en spesiell innbruddssak.

Peter Pascoe og Ellie Soper er forholdsvis nygifte. Hun er høygravid, og de ser frem til en rolig helg hos gode venner fra studietiden. I det de ankommer huset i Oxfordshire, skjønner de at noe er fryktelig galt. Mistanken blir raskt bekreftet, for de finner vertinnen Rose skutt. To av hennes gjester har lidd samme skjebne, og i tillegg er en gjest forsvunnet. Pascoe settes på saken.

Dalziel får også en sak å stri med, dog av mer uskyldig karakter. En serie innbrudd ser ut til å være begått av samme person. Vedkommende legger igjen et underlig visittkort, og sporene leder mot en antikvitetshandler.

Denne episoden inneholder en del litterære referanser. Spesielt interesserte vil f.eks. gjenkjenne navnene Davenant og Etherege.

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelig hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner. Han har et forhold til Ellie.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Innkjøpt kriminalserie fra BBC Worldwide (1996)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe
Kveldens episode: Ruling Passion
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel), Colin Buchanan (Peter Pascoe), Susannah Corbett (Ellie Pascoe), Patrick Ryecart (Anton Davenant), Freddie Jones (French), Michael Pennington (Hartley Culpepper)
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 77 51/92 01 55 79