Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 4. oktober 2011 kl 19.45 Ut i naturen: Magasin

Å lure en luring


Rødreven er akkurat så lur som folkeeventyrene forteller, men Tor Ola Dehli har et arsenal med revelokkefløyter og kan kunsten å blåse i dem. Ut i naturen fikk være med når Norges beste revelokker forsøkte å lure fram Mikkel.

Midt på sommeren, mellom to og åtte om morgenen, eller mellom åtte og tolv om kvelden er det størst sjanse for å treffe på rødrev. Og kan du kunsten å høres ut som en mus på tur, en morløs rådyrkilling, en skadd fugl eller skadd hare, er det ikke umulig at du kan klare å lokke reven fram fra gjemmestedene dens.

Like viktig er det at du har fulgt med på værmeldingen og vet hvor du skal gå i forhold til terreng og vinddrag, for får reven ferten av deg er den borte på et øyeblikk.

Mye skulle klaffe, men Ut i naturens programleder Hanne Aass og revelokkeeksperten Tor Ola Dehli fikk en opplevelse som gikk langt over all forventing.

Ekspedisjon Jardbrugrotta
Grottedykkerne skal fortsette med sin ekstreme ekspedisjon. Målet er å finne Norges lengste gjennomgående undervannsgrotte, definitivt ikke en tur for folk med klaustrofobi.

Skogbrann med overraskende følger
En skogbrann er en katastrofe for den gamle skogen og de artene som lever der. Treståspetten er en hakkespett som trives i skog med gamle trær. Tre år etter den største brannen siden annen verdenskrig, i Froland i Aust-Agder, dukker tretåspetten opp i brannflata. Hvordan kan det ha seg?

Egenproduksjon
Programleder: Hanne Aass, 97110634
Redaktør: Terje Dale
Produsent: Bjørg Langeland
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf: 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no