Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 26. mars 2000 kl 21.00 Angel Heart

Angel Heart (t)


NRK2 søndag 26. mars kl 21.00
Angel Heart

Mickey Rourkes kamp mot djevelen

Når NRK2 varter opp med filmen \"Angel Heart\" skal du ikke la deg forlede av tittelen. Filmen er alt annet enn engleaktig. Den er en thriller med stor T. Stikkord som mord, privat etterforskning, mystiske dødsfall, satanisme og voodoo innevarsler en kveld fylt av spenning.

Privatdetektiven Harry Angel har fått i oppdrag å finne sangeren Johnny Favourite, 12 år etter at han forsvant i 1943. Oppdraget viser seg å være alt annet enn enkelt, fordi alle etterforskeren kommer i kontakt med, dør på mystisk vis. Harry Angel finner etter hvert ut at han egentlig kjemper for sin egen eksistens med selveste djevelen som motpart.
Når sleipe Mickey Rourke i rollen som etterforsker Harry Angel omsider tar seg et bad, er det et blodbad han utsettes for. Blodbadet tar han sammen med Cosby- barnet Lisa Bonet, her i rollen som mystisk prestinne ubønnhørlig tiltrukket av detektiven.
Harry Angel er en hardkokt etterforsker i beste Philip Marlowe- tradisjon. Hans oppdragsgiver, spilt av Robert DeNiro, bringer privatetterforskeren gjennom Harlem, Coney Island og New Orleans i jakten på den forsvunne sangeren med hukommelsestap og ny identitet. Seerne blir vitne til gospelevangelister som presser penger av troende og voodooritualer med slakting av rå kyllinger.
\"Angel Heart\" er den perfekte kultfilm med sine sataniske tekster og sin iscenesettelse. Storyen baserer seg på William Hjortsbergs roman \"Falling Angel\".
Likevel, mest omdiskutert er en ti sekunder lang sex-scene mellom Mickey Rourke og Lisa Bonet, som ingen fikk se fordi den ble klippet bort.

NRK2 søndag kl 21.00

Originaltittel: Angel Heart (1987)
I hovedrollene: Mickey Rourke, Robert DeNiro, Lisa Bonet
Regi: Alan Parker
Manus: William Hjortsberg og Alan Parker
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53