Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 28. august 2000 kl 19.55 Svenske hjarte

Svenske hjarte (t)

NRK1 mandag 28. august kl 19.55
Svenske hjarte (18:20)

Mye jobb

Elisabeth og Berit har gjennomført sin første store oppgave som cateringsfirma, og gjort stor suksess. Deres oppskrifter på riktig svensk husmannskost er etterspurt, og de har fått flere oppdrag. Men regnskapsføringen er ikke like enkel som matlagingen, og Harald som er arbeidsledig, tar jobben.

Elisabeth er fullstendig oppslukt av arbeidet, mens Berit til stadighet er ute sent om kveldene. Hun forteller Elisabeth at hun er på konsert, men helt tilfeldig oppdager Elisabeth at det er helt andre ting hun driver med - og slett ikke alene!

Dennis? mange forsøk på å vinne Katarinas hjerte har ikke slått til, men når han er ute av huset og ferdig med sitt arbeid der, begynner hun å lure på om han ikke er mer attraktiv enn hun trodde.

Om serien
I \"Svenske hjerter\" møter vi fem svenske familier som bor i samme rekkehus utenfor Göteborg. Serien er skapt av Carin Mannheimer, en av Sveriges store dramatikere innen samfunnskommenterende film og teater.

\"Svenske hjerter\" hadde premiere i svensk fjernsyn høsten 1987 og ble en øyeblikkelig suksess. I 1989, 1995 og 1998 ble det vist nye avsnitt der noen skikkelser forsvant underveis og nye kom til.

Persongalleriet består av Elisabeth (Solveig Ternström), som er gift med tannlegen Torsten (Ulf Qvarselbo). Deres nærmeste naboer er Henrik (Sten Ljunggren) og Kristina (Doris Funcke) som begge er lærere. De er også naboer med Börje (Stig Torstenson) som er snekker og hans kone Hellen (Anita Nyman) som er hjelpepleier.

I nabolaget bor også nyinnflyttede Harald (Jarl Borssén) og Louise (Gunilla Åkesson), Marianne (Agneta Danielsson) og Tomas (Lars- Christer Karlsson).

NRK1 mandag kl 19.55

Svensk dramaserie fra SVT
Manus og regi: Carin Mannheimer
I hovedrollene: Ulf Qvarsebo, Doris Funcke, Sten Ljunggren, Solveig Ternström, Stig Torstensson, Anita Nyman og Agneta Danielsson.
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18 (sabine.hammari@nrk.no)