Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 9. mars 1999 kl 20.00 Advokatene

Advokatene (t)

NRK2 tirsdag 9. mars kl 20.00
Advokatene (26)

Det store styrkeprøven

I forrige episode brygget det opp til juridisk duell mellom forsvarsadvokat Bobby og hans kjæreste, statsadvokat Helen Gamble. Nå er det duket for den store styrkeprøven mellom de to i rettsoppgjøret i Winslow-saken.
Den unge Cindy Marks er brutalt drept, og Bobby forsvarer mannen på tiltalebenken, dr. Winslow, en gift mann som hadde et erotisk forhold til den drepte. En rekke indisier peker på at det kan være han som er skyldig, men under krysseksaminasjonen blir også Cindys tidligere ektemann, Kenneth Fuller, trukket inn som en eventuell drapsmann.
Bobby tror etter hvert at han har greid å overbevise retten om at statsadvokat Gamble tar feil, men også hun har evnen til analytisk argumentasjon. Da juryen til slutt trekker seg tilbake for å avgjøre skyldspørsmålet, er det ingen som tør spå om utfallet.

Om serien
\"Advokatene\" (The Practice) er blant de mest sette dramaseriene i USA, der den nå er inne i sin fjerde sesong. Under den prestisjetunge prisutdelingen Golden Globe vant serien nylig prisen for beste tv-serie, beste mannlige tv-hovedrolle (Dylan McDermott) og beste kvinnelige tv- birolle (Camryn Manheim). I fjor ble serien tildelt hele tre Emmy- priser.
\"Advokatene\" er skrevet og produsert av David E. Kelley, mannen bak suksesser som \"Chicago Hope\" og \"L.A. Law\". Denne gang gir han et mer realistisk og uglamorøst bilde av hverdagen ved et lite advokatkontor i Boston. Her har juristene løs snipp og bukser uten press. Men smarte er de, og de lar seg ikke pille på nesen når sakene til slutt havner i retten.
Bobby Donnell (Dylan McDermott) er sjefen, en ung idealistisk jurist med ubøyelig rettferdighetsssans. Hans høyre hånd er Ellenor Fruett (Camryn Manheim), en fornuftig og frittalende dame. Eugene Young (Steve Harris) er en kjapp og energisk kar, mens Lindsay Dole (Kelli Williams) er nyutdannet og noe usikker. Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton) er kontorets trygge og rolige sekretær som holder orden på saker og ting. Endelig har vi Jimmy Berluti (Michael Badalucco), en entusiastisk advokat og god venn av Bobby.

NRK2 tirsdag kl 20.00

Amerikansk dramaserie
Produksjon: 20th Century Fox (sendt på ABC 1987)
Originaltittel: The Practice
Med Dylan McDermott, Camryn Manheim, Kelli Williams, Steve Harris, Michael Badalucco
Produsent og manusforfatter: David E. Kelley

Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51