Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 16. mai 2005 kl 09.30 Den uendelige historien 2

Tilbake til Fantasia

Bastian (Jonathan Brandis) drar tilbake til Fantasia og får igjen hjelp av den flygende dragen Falkor. (Foto: Warner Bros.)
Bastian (Jonathan Brandis) drar tilbake til Fantasia og får igjen hjelp av den flygende dragen Falkor. (Foto: Warner Bros.)
Den første filmen etter Michael Endes bestselger om Bastian Balthazar Bux ble en stor suksess i 1984. I 1990 kom oppfølgeren, og Bastian drar igjen ut på magiske eventyr i landet Fantasia.

Den første filmen sluttet med at Bastian (denne gang spilt av Jonathan Brandis) dro tilbake til den vanlige verden. Når vi nå møter ham igjen, sliter han fortsatt i forholdet til faren (John Wesley Shipp), som er enkemann, og han blir plaget på skolen.

Nok en gang søker han tilflukt i den eldgamle boken "Den uendelige historien", som stadig oppbevares i herr Coreanders mystiske antikvariat. Den bringer ham tilbake til landet Fantasia.

Trollkvinne
Her, på den andre siden, er Bastian modig og sterk. Og det kan saktens trengs, for fantasiens verden er igjen truet av onde krefter. En grusom trollkvinne, Xayide, vil rive Barnekeiserinnen (Alexandra Johnes) ned fra tronen. Sammen med sin venn, krigergutten Atreyu (Kenny Morrison), tar Bastian opp kampen med Xayide.

Atreyu har en spesiell evne: Han kan la ønskene sine bli virkelighet. Men hver gang han bruker denne kraften, mister han et minne. Xayide kjenner til denne svakheten og legger en slu plan for å få ham til å ønske seg noe gang på gang, slik at han glemmer hva oppdraget hans er. Nok en gang er det Bastian som holder Fantasias skjebne i sine hender…

Amerikansk spillefilm fra 1990
Originaltittel: The Neverending Story II: The Next Chapter
Produksjon: Warner Bros.
Regi: George Miller
I rollene: Jonathan Brandis, Kenny Morrison, Clarissa Burt, John Wesley Shipp, Martin Umbach, Alexandra Johnes m.fl.
Pressekontakt: Anna-marie Normann, 23 04 78 53