Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 28. juli 1999 kl 19.30 Tatt av filmen

Tatt av filmen (ttv)


NRK1 onsdag 28. juli kl 19.30
Tatt av filmen (2:6)

Filmfolk mot sportsutøvere

Turid Birkeland er klar igjen med en ny utgave av \"Tatt av filmen\" - en uhøytidelig sommerlek om og med film. Filmregissørene fra første program skal møte to drevne alpinister i kveld.
Filmregissørene Trygve Allister Diesen og Emil Stang Lund møter to av norsk alpinsports sterkeste kort på kvinnesiden, nemlig Trude Gimle og Kristine Kristiansen til dyst i kveld.
Trude Gimle er landslagsalpinist og danseløve med en egen evne til å leve seg inn i såpeoperaintriger. Makkeren Kristine Kristiansen er også landslagsalpinist og muntrasjonsråd med godt utviklet sans for det ironiske i tilværelsen.

Tomannslag
Konkurransen er lagt opp slik at to tomannslag møtes til dyst i hver sending. Vinnerlaget går videre til neste program hvor de må konkurrere med et nytt tomannslag. Det laget som får flest poeng, går videre. Men det er ikke mulig å samle opp poeng, så hvert oppgjør starter på null. Konkurransen avvikles etter et \"vinneren tar alt\"-prinsipp.
At \"Tatt av filmen\" ikke skal være et program bare for filmeksperter, understrekes også i valget av konkurransedeltakere. Her er både stand up-komikere, musikere, journalister, idrettsstjerner, forfattere - og to filmregissører.
- Men filmregissører har rykte på seg for ikke å kunne så mye om andres filmer, antyder Erlend Eskeland.
Filmregissører mot komikere
Hvordan filmregissørene klarer seg i denne uhøytidelige spørrekonkurransen fikk vi allerede et inntrykk av i første program. Da stilte nemlig filmregissørene Trygve Allister Diesen og Emil Stang Lund opp. Begge to gikk videre og er med i kveld.
Laguttaket
Alpin-laget
består av to av norsk alpinsports sterkeste kort på kvinnesiden, nemlig Trude Gimle og Kristine Kristiansen.

\"Jazz- og Heavy\"- laget
består av programlederduoen Tonny Kluten og Geir Kolden fra nevnte musikkprogram på NRK2.
Radiojournalist-laget
består av Hans Christian Andersen fra NRK P3 og Steinar Fjeld som regnes som pop-radioens Grand Old Man. Steinar Fjeld er dessuten musiker og P3-manager.

Forfatter- laget
består av forfatter og journalist May Grethe Lerum - kjent bl.a. for bokserien \"Livets døtre\" - og Rune Christensen, forfatter og redaktør av tidsskriftet \"Vinduet\".

Musiker-laget
består av musikeren Stephen Ackles og Pål Granlund som er president i Elvis Presleys norske fanklubb.
Alle deltakerne i den uhøytidelige spørreleken \"Tatt av filmen\" har gjort det skarpt på sine respektive områder. Men hvor vel bevandret i filmens verden de er, gjenstår å se.
\"Tatt av filmen\" sendes i NRK1 seks onsdager på rad i juli og august, med reprise i NRK2 påfølgende tirsdag.
Program 1: 21. juli
Program 2: 28. juli
Program 3. 4. august
Program 4: 11. august
Program 5: 18. august
Program 6. 25. august

NRK1 onsdag kl. 19.30

Bilde
F.v. Trude Gimle, Kristine Kristiansen, programleder Turid Birkeland, Emil Stang Lund og Trygve Allister Diesen. (NRK-foto: Ole Kaland)

Spørrelek fra NRK Kulturavdelingen
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Programleder: Turid Birkeland