Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 3. november 2002 kl 20.10 Lonely Planet: Norge

Opplevelser i Norge

Lonely Planets Ian Wright har denne gangen tatt turen til Norge.
Lonely Planets Ian Wright har denne gangen tatt turen til Norge.
Ian Wright begynner sitt norgesbesøk med å bivåne basehopping fra en klippe utenfor Stavanger. Under oppholdet får han også oppleve natteliv i Bergen, bryllup i Lappland, isdykking, og han får smake smalahove.

Fra Stavanger tar Ian Wright båt til Bergen og får dermed et inntrykk av vår vakre kystlinje. I Vestlandets hovedstad velger han privat innkvartering fordi det både er billigst og hyggeligst. "Bergen by night" får han også med seg, men synes prisene på drikkevarene er stive.

Turen går videre fra Bergen til Voss med tog. Det vanligvis å pålitelige toget får problemer, og den reisende reporter må ta drosje for å komme til sitt bestemmelsessted. Etter en opplevelsesrik tur i distriktet byr vertskapet på smalahove og vikingøl.

Veien nordover¨
Ian Wright tar buss fra Voss til Stryn. Turen tar to dager
og gir gode muligheter til å nyte landskapet. Deretter drar han videre med buss til Trondheim, og så med tog til Lappland, midnattsolens land. Bodø er siste stopp på Nordlandsbanen, så siste del av turen foregår med fly.

Lappland dekker deler av Norge, Sverige, Finland og Russland. Ian får haik med en reindriftssame og blir satt i arbeid med å reise en lavvo. Og han får smake reinsdyrkjøtt. Dessuten blir Ian invitert til et samisk bryllup med 2000 gjester.

Siste del av turen går med helikopter til Spitsbergen og Ny Ålesund. Her får Ian Wright blant annet kjøre hundeslede og dermed oppleve den arktiske villmarka på nært hold.

Om serien
Lonely Planet er et velkjent begrep for de reisevante. Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg fram i verden på. Også de prisbelønte tv-programmene gir nyttige tips og råd, og reisemålene blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne.

I dag er fjernsynsprogrammene like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere. I Lonely Planet er koffert bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Lonely Planets reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.

Originaltittel: Lonely Planet
Produksjon: Pilot Production (1998)
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53