Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 16. mai 2007 kl 21.25 Niern: I LA uten kart

Drømmen om Hollywood

Richard (David Tennant) møter Barbara (Vinessa Shaw), og drømmen om Hollywood blir til virkelighet (Foto: Dan Films)
Richard (David Tennant) møter Barbara (Vinessa Shaw), og drømmen om Hollywood blir til virkelighet (Foto: Dan Films)
Richard er 22 år gammel, og har arvet farens begravelsesbyrå i Bradford. Han skal gifte seg med Joy, den sjenerte datteren til en lokal forretningsmann. Men Richard lengter etter noe mer, noe mer spennende og noe mer romantisk. Han skriver litt på si, og har gjort ferdig en roman "Oozy Suicide". Han elsker film og alt som har med Hollywood å gjøre, selv om han aldri har vært der.

Men en begravelse på kirkegården i Bedford snur livet hans opp ned. Han møter Barbara, en vakker, ung skuespillerinne fra Los Angeles. For Richard er det kjærlighet ved første blikk, og han følger med til hennes hjemby. I sin engelske ulldress skiller han seg ut som en elskelig eksentriker blant den friserte og manikyrerte Hollywood-gjengen.

Rivalisering og ekteskap
Richard er forelsket i Barbara, men det er også Patterson, en kjekk filmregissør som lover å gjøre Barbara til stjerne. Richard gir seg imidlertid ikke, og oppmuntret av naboen, eks-hippien og gitaristen Moss, frir han til Barbara og de gifter seg i Las Vegas. Men kjærligheten går litt opp og ned, og Patterson er på plass med sine manipulasjoner og intriger for å vinne Barbaras gunst.

Ekteskapet ryker, og Richard mislykkes også med å få manuset til "Oozy Suicide" antatt av millionagenten Tarkowsky. I ren desperasjon kidnapper han Barbara, men ender i fengsel. Tarkowsky, som er en hund etter PR, får ham ut av fengselet, og sender Richard hjem til England igjen.

Richard, tilbake i et vinterlig Bedford, er i gang med å ordne begravelser igjen når Barbara plutselig dukker opp – og uventede ting skjer…

Finsk/britisk/fransk romantisk komedie (1998)
Originaltittel: "LA Without A Map"
Med David Tennant (Richard), Vinessa Shaw (Barbara), Cameron Bancroft (Patterson), James LeGros (Tarkowsky) og Saskia Reeves (Joy)
Regi: Mika Kaurismäki
Pressekontakt: Inger larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no