Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 9. januar 2006 kl 19.30 Puls

Helene tilbake i Puls

Helene Sandvig er tilbake som programleder i Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Helene Sandvig er tilbake som programleder i Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Helene Sandvig er tilbake som programleder i Puls. Sist hun var på skjermen ledet hun høstens tv-aksjon. I kveld ser hun nærmere på mørketida, deja vu og influensa-sesongen.

I årets første sending skal det blant annet handle om mørketida nord i landet vårt. Mange flyktninger reagerer sterkere på den mørke vintertida enn nordmenn, og forskning viser at en traumatisk bakgrunn kan være årsaken.

Deja vu
I tillegg skal det handle om deja vu, som er fransk og betyr "allerede sett". Mange av oss har opplevd å komme i en situasjon vi tror vi har vært i før. Men saken er at vi umulig kan ha vært på akkurat det stedet eller møtt akkurat den personen tidligere.

Deja vu oppstår oftest mens vi er unge, og gjerne i situasjoner der vi er ekstra emosjonelle, som i jobbintervjuer eller i bryllup. Dette fenomenet er stadig et mysterium for forskerne, men likevel mener de at de er litt nærmere svaret på hva som skjer i hjernen vår.

Hosting og harking
Årets første ekspert er allmennlege Jørgen Skavlan, og han skal snakke om tiden vi er inne nå: høysesongen for hosting og harking. Kommer influensaen?

Egenprodusert helsemagasin fra NRK Fakta
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder: Ida Scheie
Vaktsjef: Hanna Førland
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-tv


LENKER
  • Les mer: