Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 7. mai 2009 kl 21.35 Menneskejegeren

Nervepirrende avslutning

Jakten på menneskejegeren intensivers. Hvem er det som driver en dødelig jakt på jegerne? (Foto: Reykjavík Films)
Jakten på menneskejegeren intensivers. Hvem er det som driver en dødelig jakt på jegerne? (Foto: Reykjavík Films)
Når etterforskerne ved drapsavsnittet i politiet i Reykjavik ransaker leiligheten til den hovedmistenkte Hjordis, finner de stoffbitene som er blitt tatt fra ofrenes jakker. Men er beviset plantet?

Det blir en nervepirrende avslutning i den siste episoden av Menneskejegeren i kveld. Jakten på morderen intensiveres, men jo nærmere målet politiet kommer, jo farligere blir det.

Dødelig jakt
Når Hjordis ankommer leiligheten sin, blir hun arrestert. Men politiet kan ikke anholde henne når advokaten hennes hevder at bevisene er plantet.

De tekniske bevisene peker så mot Ragnar, som fant sin egen svigerfar skutt på jakt. Det skal vise seg at det var han som skjøt og drepte svigerfaren, i håp om at politiet skulle legge skylden på menneskejegeren. Ragnar tilstår, men fortsatt har politiet tre andre drap å oppklare. Hvem er det som driver en dødelig jakt på jegerne?

Om serien
Hinrik og Gunnar er etterforskere ved drapsavsnittet i politiet i Reykjavik. Den ene jobber strengt etter boka, mens den andre er villig til å bryte enhver regel som hindrer han i etterforskningen. Sammen kjemper de mot tiden for å ta menneskejegeren før han dreper igjen. For hvert drap får de en gåte som de må løse - ellers så vil morderen slå til igjen.

Menneskejegeren var den mest populære krimmen på islandsk tv i 2008. Serien er basert på en novelle av den internasjonale krimforfatteren Viktor Arnar Ingolfsson.

Islandsk krim i fire deler (2008)
Originaltittel: I hunt men
Produsert av: Reykjavík Films
Regissør: Björn B. Björnsson
I rollene: Gísli Örn Garðarsson (Hinrik), Ólafur Darri Ólafsson (Gunnar) m.fl.
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf 23 04 41 01/975 252 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900